Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Partille IBS - Burås IK 3 - 2 (2-0, 0-0, 1-2)

@ Qvisthallen

Partille-Burås

 

Alla har vi stött på begreppet hybris. Det kanske inte sker på dagsbasis hos den normala men ibland får vi en släng av det, och det kan straffa sig.

Och för de som är pålästa vet vi också att dess härkomst letar sig tillbaka till den grekiska mytologin.

Någonting hände i stil med att någon dåre försökte efterlikna och/eller överträffa någon form av gud och fick sen ta en jävla masa skit för det.

 

”Hybris var inom grekisk mytologi att vilja efterlikna och/eller överträffa gudarna. Hybris kan då användas som en synonym till storhetsvansinne.

I det antika dramat utmanar ofta hjältarna den rådande rättsuppfattningen och gudarnas. Då begår de hybris och går oftast under.”

 

Burås damer framfart i serien har gått som en dans och det har rasslat in poäng som aldrig förr.

Efter tre vunna matcher var farhågan att drabbas av hybris möjlig. Den låg där latent som ett cirkulerande åskmoln beredd på att smälla av i en enda stor storhetsvansinne-explosion.

I detta sammanhang benämner jag oss, Burås, som hjältar(för att vi är det)

Som antikens dramatik utspelade sig utmanar alltså hjältarna den rådande rättsuppfattningen och gudarna, i det här fallet Partille Wizards.

Låt oss sätta Partille på en piedestal och kalla de gudar, pga att de var svindlande nära att avancera till allsvenskan förgående säsong, pga att de är ett lag med

fantastiska kvalitéer och spelar en innebandy som är lite bättre än alla andra.

 

Att detta skulle bli ett minst sagt tufft möte var vi alla medvetna om.

Matchen utspelades i söndags på bortaplan i Qvisthallen ett stenkast utanför Partille C.

Burås damer ställde upp med fullt lag och formen kändes peppig. Matchpreppen inleddes med ett uppvärmningslöp utomhus där löperskorna Lillis och Sanna lyckades springa vilse i det böljande landskapet.

Väl på plats, efter taktikgenomgång, energidrycks-supande och inomhosuppvärmning kändes det bra. Och nervigt.

Hur skulle detta gå? Partille är ruskigt bra. Kommer de trycka ner vår hybris i halsen på oss och vi skulle bara få stå kvar och spegla oss i deras allsvenska super-glans?

Eller! Skulle vi gå emot den grekiska mytologin och visa att övermod kan mynna ut i seger?

 

Matchen började bra. Efter 50 sekunder blev jag utvisad för slag. Finns ingen utvisning som är mer ovärdig. Desto ovärdigare skulle det bli när Partille förvaltar det numerära övertaget och gör mål.

De ökar sedan på sin ledning en gång till och därefter åker vår Sofia ”Soffan” Aronsson också på en utvisning. Av samma jävliga, ovärdiga karaktär som mig, slag.

 

I andra perioden är det noll händelser i matchprotokollet. Den börjar och den tar slut. Må låta torftigt. Det som händer här är att vi har ryckt upp oss. Vi börjar begripa Partilles taktik, tar

klivet hem och låter dem ”hålla på”. Vi jobbar bättre försvar och har flera goda chanser där vi överlistar dem och dessutom får en hel del farliga lägen där vi har chans att komma ikapp.

Dessvärre visar det sig i missade frilägen, skott över eller bredvid och vi går ur perioden mållösa. Än dock känns det som att något är på gång och sannolikheten att vi kan kamma hem detta upplevs rimlig.

 

I tredje perioden kommer det efterlängtade förstamålet där Martina Sjövind är framme och snyggar till siffrorna till 2-1. Tyvärr får Partilles Camilla Molander öka på Partilles ledning till 3-1 minuterna senare.

11:12 åker Partilles Olivia Adler på en tvåa pga nick och bjuder in Burås att flåsa Partille i nacken. Lägen finns men boll-uslingen vill inte leta sig in. Powerplay tar slut och tiden börjar sina.

 

17:27 tar Burås time out för att ansamla kraft och se på fan, det generar i mål. Siffrorna visar 3-2 och det börjar att pirra till. Pirret håller i sig och det som hade kunnat bli i en kittlig förlängning rinner ut till en pöl.

Vi förlorar matchen med 3-2 och därmed är den här vi-bara-går-och-vinner-eran ett avslutat kapitel.

Men vi vänder blad och går vidare. Om vi kastar oss tillbaka till mytologin så påstås det att människan straffas när hon försöker göra sig till gudarnas jämlike.

För att få nåd hos gudarna var man tvungen att förstå vad man gjort för fel, känna vördnad, fruktan och medlidande inför gudarna och på så sätt rena sin själ.

Vi förstår vad vi gjorde för fel och själen kan vi hjälpa till att rena med t ex Prosecco eller något annat bubbligt, det är ju ändå fredag. Så.

 

Historier om segar tenderar att upprepas och även om detta avsnitt följde mytologins fotspår så vill jag applådera för mitt Burås som stod upp så fantastiskt bra.

.

 

#5 Karin Didriksson