Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

IBF Backadalen - Burås IK 2 - 5 (0-1, 2-1, 0-3)

@ Lundbystrand 1

Backadalen-Burås

Nå. Drabbades vi av någon hybris? Snurrade fröken Hugosson upp oss på läktaren och fortsatte sin målfest?

Av inför-matchen-analysen att döma mynnade nämligen dessa två bovar ut som potentiella käppar i hjulet för att hindra Burås att kamma hem poäng denna fredag.

Faktum är att varken hybris eller Sandra Hugosson kom att bli banditer, utan istället visade sig någon slags skepticisms på oss själva och vår förmåga.

Men det ordnade sig det också.

 

Det var en magnifik höstafton i Lundbystrand med krisp i luften och påtaglig fredagsfeeling bland mina kamrater.

Det kändes övertygande och kunde det implementeras på innebandyplanen, då skulle detta bli en ”lätt match”.

Klockan 19:15 blåstes matchen igång och Burås tryckte på med skott från höger och vänster, utanför och på men inget i.

Backadalen skapade chanser likaså men en ostoppbar Cakan satte stopp för det som gick igenom vårt försvar. Matchbilden var ganska beige och det mesta gick lite trögt.

Trots en tveksam start så generade det i mål för Burås där Malin Westerberg fick göra matchen första mål.

 

I period nummer två fortsatte trögheten och Burås karusell fick fortfarande inte upp farten till den nivå som vi man så annars brukar kunna behärska.

Detta resulterade i att Backadalens Sandra Hugosson(såklart) gör mål och en femma efter åker vi på en utvisning.

Backadalen förvaltar det numerära övertaget som man ska och tar ledningen i matchen genom Caroline Nordeke. I två min lät vi Backadalen hålla ledningen i matchen men sen tog det stopp.

Innan periodvilan hinner vi avancera och siffrorna slutar 2-2.

 

I tredje perioden tar vi över taktpinnen och visar att det var värt att skrota fredagsmyset. Genom el capitano Martina Sjövind norpar vi tillbaka ledningen och det bjuds på fart, fläkt och mera mål.

Sara björnlund håvar kort därefter in ytterligare ett mål för Burås, genom en fantastisk vacker långboll från Jannice Rammstedt.

Backadalen tar time-out för att ansamla kraft att avancera men istället åker de på en utvisning där vi till slut får utdelning i PP. Malin Westerberg gör sitt andra mål för matchen och sätter också punkt för matchhändelser.

 

Burås vinner med 2-5 har därmed lagt grunden för en fenomenal start på säsongen 2017/2018

HURRA! Díscofredag blev segerfredag och burås damer är tre poäng rikare.

Det firar vi med en poppig video med sån där trendig musik som man kan väderkvarn-dansa till!

 

https://www.youtube.com/watch?v=53EbE7qlJ6M&feature=youtu.be

 

Hej så länge!

 

#5 Karin Didriksson

 

 

Inför matchen

Backadalen-Burås

 

Hemmapremiären är avverkad, vilket gick geschwint. 3 poäng gladare och vad kan vara mer lämpligt än att fira med att åka till Lundbystrand en fredagkväll och disco-träna i form av innebandymatch mot Backadalen?

Det är ändå bara skit på tv:n på fredagar. Jag inbillar mig att det är den äldre generationen som följer postkodmiljonären. Också av samma klientel som uttalar tacos tak-os och har orimligt många väggord och budskapsstenar hemma.

Men för dem finns det en chans att kolla ikapp reprisen på söndag. Sen har vi idol klockan 20:00. Och idol 2017 har vi växt ifrån, hoppas jag. Men någon som däremot inte gjort det kanske är Backadalens Sandra Hugosson.

Med sin ringa ålder på 16 bast ser detta ut att bli ett framtida stjärnskott som Burås måste se upp med inför morgondagens drabbning.

 

Backadalen är nygamla i div 1 och gör i år comeback.

De inledde säsongen 2017/2018 mot IBK Göteborg där man smiskade på motståndarna ordentligt och kammade hem matchen med 6-0. Stjärnhoppet Hugosson stod där för hela 4 mål i matchen.

Historiskt sen ska Backadalen inte vara något problem för Burås. Men skenet kan bedra när nya tider råder.

Deras grandslam mot IBK Göteborg är ett tydligt tecken på att nu bör vi se upp. Den största boven heter hybris och den andra boven heter Sandra Hugosson.

Kan vi hantera detta och ställa oss ödmjuka inför uppgiften, spela med Burås-vilja och ha ett extra öga på Hugosson. Då tror jag att det kommer att bli en röjig fredag med mer poäng att casha in.

 

Så. Kasta dansskorna och masa er till Lundbystrand klockan 19:00 och upplev hur detta spektakel slutar!

 

#5 Karin Didriksson