Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Pixbo Wallenstam IBF D1 3 - 2 (3-0, 0-1, 0-1)

@ Svingelns Sporthall

Burås-Pixbo

 

Yes! Äntligen var dagen som skulle kicka igång säsongen 2017/2018 kommen. Spänn bågen och putsa finskorna. NU KÖR VI!

Innan vi drar igång fiestan kör vi en blixtsnabb tillbakablick. I år skrevs nämligen historia i Burås-böckerna. Burås damlag har försäsongstränat. På riktigt. Och då inte(bara) i form av AW:s, festliga ”team-building”-aktiviteter eller bubbelfest utan försäsongsTRÄNAT. Rört på oss, svettats, nötat backintervaller och gjort en jävla massa burpees. Sedan kom den ljuva sommaren med dess frestelser så det kanske gick åt skogen med den där uppbyggnadsträningen ändå. MEN. Sen åkte vi på cup i Prag och försäsongstränade+team-buildade+bubbel-festade som om det inte fanns en morgondag. Allt på en och samma gång, ibland samtidigt. Och helt sonika var det höst och seriepremiär.

 

Seriepremiärer har avverkats förr och scenariot denna första-oktober-dag tedde sig ungefär som det brukar. Det innehöll förväntansfulla spelare som kiddos på julafton, högt flöde på diverse aspartam- och koffeinladdade drycker i luften och det kacklades lite högre än vanligt.

På andra sidan stod Pixbo för motståndet. I år beståendes av en ny sammansättning av unga lovande spelare med historik från bl a juniorallsvenskan och div 2.

Det konstaterades tidigt att den äldsta i Pixbos framtidshoppsgrupp är 17 år och genast började det räknas på om någon skulle kunna vara potentiell morsa till någon av dem.

Inga konstigheter. Unga spelare hade vi mött förr och de följer ungefär alltid samma mönster. Snabba som satan, spelar hellre en gång för mycket än skjuter själv. Och taktiken för att motverka detta är tämligen enkel.

Är det någon gång som vi ska använda vår tyngd i laget så var det i den här matchen. Unga spelare brukar betyda lätta spelare. Med vetskapen om hur unga spelare beter sig, skulle vi sätta emot med tyngd och kraft för att typ ”skrämmas”.

Då min medverkan var från sida gavs det tid att analysera gästande Pixbo. Och det var som det förutsågs; Unga, snabba, lätta och långa(typiskt för barn som föds på 2000-talet?)

Skulle jag våga gå fram till tränaren, självaste Wallenstam, konversera lite om han tror att värdeökningstiderna på fastigheter är förbi? Eller om det är vanligt bland dagens ungdom att ha långa ben? Försjunken i tankar om en ev bostadskrasch och förändringar i genuppsättningar mellan 1987-2004, blåstes matchen till slut igång.

Starten var typiskt serie-premiäraktig. Ostrukturerat, lite nervigt, lite ofullständigt men sen rasslade det till ordentligt!

Spjuvern Sofie Lindström Roempke fick den fina äran att göra säsongens första mål denna hemmapremiär. Detta i den sjuttonde matchminuten av en framspelande Martina Sjövind. Minuten därefter är det återigen dags för Burås och detta genom ett av årets heta nyförvärv, Sara Björnlund. Alla goda ting är tre tyckte Burås och med det sagt dunkade Lisa Darvik in Burås tredje mål genom en fantastisk framspelning av Sandra Liden.

I andra perioden skapades det en hel del fina chanser och möjligheten att putsa på siffrorna. Dessvärre resulterade det inte i några mål till fördel för Burås utan istället lyckades Pixbos Tuva Ericsson spräcka nollan genom skott utifrån förbi en täckt Cakan Ernby.

Minuterna tickade på och det yrde vilda målchanser och fräcka höfttacklingar i luften. Vid ett tillfälle strök jag förbi Pixbo-båset och hörde deras tränare uttrycka: ”Ja, alltså de är jävligt stora tjejer men det är bara att kötta på.”

Jag log inombords och blev övertygad om att vi skulle vinna den här matchen. Perioden slutar 3-1 till Burås.

I sista perioden inledde Pixbo med att göra matchen snäppet mer spännande.

Genom Pixbos Hanna Fuxborg knappade gästerna in på oss och matchsiffrorna visade nu nagelbitande 3-2.

15 minuter återstod av matchen och en uppryckning skulle behöva ske för att vi skulle kamma hem de där seriepremiärpoängen.

I nionde period-minuten knuffar matchens Buse Sanna Brodin en Pixbo-spelare lite hårt och får avsitta 2 min i utvisningsbåset. Pixbo har möjlighet att jaga ikapp oss men tack och lov går de mållösa ur det numerära övertaget. De får ytterligare en chans till när Martina Sjövind slår lite för mycket men även här lyckas vi mota bort Pixbo från att göra mål.

 

Och sen är matchen slut. JUBEL! Vi vinner premiären med 3-2. En smaskig start på säsongen 2017/2018. SUCK IT IN!

 

Matchens Buråshjälte-pris gick välförtjänt till Sofia ”Soffan” Aronsson som genom sitt lugn och spelsinne gjorde en stabil insats matchen igenom.

HIPP HIPP HURRA HURRA för Burås!

 

/#5 Karin Didriksson

 

 

 

PSSST. Håll utkik. Inom kort kommer spelarpresentationer av våra fräscha nyförvärv!

 

 

 Lagbild