Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - FBC Lerum D1 5 - 2 (3-0, 1-0, 1-2)

@ Svingelns Sporthall

Burås-FBC Lerum

 

Hurra igen!

Burås damer har gjorr hattrick i vunna matcher när vi i tisdagens match slog gästande FBC Lerum med 5-2. Återigen.

En helt fenomenal inledning på säsongen och vårt delmål att plocka 7 poäng på 4 matcher har överträffats med att plocka 9 poäng på 3 matcher.

 

Likt vi har rivstartat säsongen började så också matchen mot Lerum. Redan efter 45 sekunder gör Burås sitt första mål genom Elin Wadström. Måltugget fortsätter och Lerums spelare

tycks inte riktigt hänga med. 2-0 kommer och någonstans här börjar även bortalaget att vakna till.

Lerums spelare är kvicka och matar på med några farliga spelvändningar. En storspelande Carin ”cakan” Ernby , med ett förflutet i Lerum, plockar bollar likt fallfrukt.

Trots Lerums intensitet är det vi som förvaltar våra chanser bäst och lyckas göra ytterligare ett mål genom Hanna Jonasson.

En angenäm första period att inleda med 3-0.

 

Andra periodens inledning är snarlik första och vi får återigen en rivstart med mål efter 50 sek. Ett slarvigt Lerumsförvar förvaltades väl av vår Martina Thorndal som gör 4-0.

I övrigt är andra perioden händelsefattig i matchprotokollet. Det yr luriga målchanser från vardera lagen men inget som ger utdelning.

 

I tredje perioden går Lerum till motattack, går ner på folk för att försöka sätta stopp på Burås målkavalkad. Botemedlet tycks fungera och vi hänger inte riktigt med Lerumspelarnas snabba fötter.

Vi halkar efter och tenderar som det brukar i en utvisning och därmed en god chans för Lerum att spräcka nollan. Trots en spelare kort överlistar vi Lerum och utökar ledningen till 5-0 genom Sara Björnlund.

Trots ett underläge bibehåller Lerum sin intensitet och får till slut utdelning. Lerum-duon Moa Svan och Sofia Andreasson gör mål och assisterar varandra två gånger om och det som hade kunnat bli en 5-0 seger blev istället 5-2 seger.

 

Men det är okej. Vi vann matchen och Burås tar återigen 3 poäng med sig.

 

KUL att vi har en bredd i målskyttet.

KUL att vi kan rulla på tre femmor en hel match och bibehålla intensiteten.

KUL att vi har klarat vårt första delmål.

 

Det finns inga superlativ, varken korrekt använda eller påhittade, som är rimliga nog att beskriva hur det känns. En redan inarbetad hybris får mer kräm och ja, allt vi gör är att vinna. Obvious.

Ikväll är det tränings-torsdag och burås damer får tillsammans tillfälle att frottera sig med hyrbis-stoftet från tisdagens match.

 

När vi ändå är igång finns en hyrbis-film med bilder från matchen HÄR

 

 

Hej så länge!

 

#5 Karin Didriksson

Inför matchen

BURÅS-FBC Lerum

 

Ikväll byts träningstid ut mot matchtid i arena Svingeln. Välkomna klockan 18:15!

 

Burås Ladies tar emot ett FBC Lerum som jag förutspår inte är av samma dignitet som de tidigare var. En del framstående nyckelspelare har lämnat,

däribland målsprutan Sandra Hawerman och laget har inte inlett serien på samma övertygande sätt som vi är vana vid. I premiären åkte de på en rejäl snyting av Lindås och i andra mötet mot IBK Göteborg vann de med 3-2.

Av deras referat att döma tycks inte laget riktigt ha kommit igång med det önskvärda spel som de velat.

 

Och hur mår vi då? Med två segrar i häcken är vi tämligen nöjda. Konkurrensen i laget har vässats till och det har deklarerats från ledarstab att det är svårt att plocka ut en matchuppställning. En något lyxig företeelse att ha för många spelare att välja på.

Det känns som att det kan bli en rivig match ikväll. Kanske lossnar det för Lerum, de lyckas släppa ut pantrarna som äter upp oss med kläderna på. Eller så är Burås sitt festligaste jag och tjongar på utav bara helsike med mål-baluns.

Och som vi konstaterat tidigare, tv-tittande är skräp och ogiltig frånvaro för att inte komma. Det finns bara ett enda rimligt tv-program som ursäktar en icke närvaro och som går före allt annat: Bonde söker fru kl: 20:00 på tv4. Tur att det är på onsdagar.

 

Vi kollar läget hur tränar-Eriks tankar går inför matchen:

”Hallå! Tränar-Eric! Vad säger du om kvällens möte mot Lerum?”

 

 

Vi ses ikväll!

 

 

 

#5 Karin Didriksson