Burås IK - Partille IBS 1 - 6 (0-0, 0-5, 1-1)

@ Svingelns Sporthall

Partille kommer närmast från gamla division 1 och en visste att det skulle bli en tuff drabbning i Svingeln denna torsdagskväll. Coach Erik hade inte mycket förtroende för spelarnas förberedelser utan hade införskaffat snabba kolhydrater i form av choklad och bananer till dem som inte hade lyckats planera in mat mellan jobb och match. Mycket uppskattat av alla oavsett matstatus, det märks redan skillnad att ha en dedikerad tränare!

Burås kom som vanligt den här säsongen med en stor trupp till matchen, tre fulla femmor och två avbytare. Första perioden drog igång och Partille kändes faktiskt inte särskilt läskiga trots allt. För att göra det lite mer spännande tog först Martina S en utvisning, och när hon väl kommit in igen ville Martina T inte vara sämre utan tog sen en vilostund i båset hon med. Båda boxarna kunde dock redas ut utan större missöden och första perioden slutade mållös.

Period två, däremot,  kan enklast beskrivas som en enda avgrundsdjup svacka. Clara hakade på utvisningstrenden efter 2½ minut, och den här gången lyckades gästerna få till sina skott från vänsterkanten. 1-0 var ett faktum. Sen fortsatte det med buråsare som låg steget efter och buråsare som förlorade dueller och Partille fick göra fyra snabba mål på raken andra halvan av perioden. Tungt.

Tredje perioden hann knappt börja innan det var dags för Green Giants att spela boxplay igen. Karin åkte ut och 30 sekunder senare hade Partille drygat ut sin ledning till 6-0. Efter det spikades det äntligen igen hemåt, även om det kanske var i senaste laget. Burås fick ett tröstmål genom en av de få spelarna som lyckades komma upp till ordinarie standard, nämligen Martina T. Stark personlig drivkraft fick henne att peta in de grönas enda mål efter snygg framspelning av Clara. Strax därefter så – hör och häpna – fick Burås utvisning igen, men laget täckte skott och Linda gjorde några svettiga räddningar och sen var det slut.

Inte mycket att säga om matchen mer än att Green Giants inte var i närheten av att spela på den nivån vi kan. Sen gör det inte saken lättare att vi får spela med en dam mindre en sjättedel av matchen. Huruvida det var välförtjänta utvisningar eller ej kan eventuellt diskuteras.

Till Buråshjälte utsågs Hanna Jonasson för sin orädsla och många täckta skott – användbart i en match med många boxplay.