Burås IK - IBK Göteborg D3 11 - 5 (4-1, 5-2, 2-2)

@ Svingelns Sporthall

Årets serie verkar gå lite upp och ner och alla verkar kunna slå alla (nästan). IBK Göteborgs andralag, som stod för motståndet den här söndagen, hade vunnit mot Marstrand som Burås så snöpligt förlorat mot häromveckan, men fått stryk av Floda som Burås slog (om än i sudden). Svårt att bilda sig nån uppfattning baserat på matchresultat, alltså.

Burås kom som vanligt med en bred och stark trupp. Det var lite oroligt i omklädningsrummet innan match och många undrade var bananerna och chokladen var - det går snabbt att bli bortskämd. Dock gick det ovanligt smärtfritt att sätta upp sargen trots ovana, och nu kan vi väl en gång för alla komma ihåg att DET SKA VARA KORTA BITAR PÅ LÅNGSIDORNA MEN INTE PÅ KORTSIDORNA?

När sen matchen blåstes igång hade Green Giants koll på läget direkt. IBK kändes osäkra och det tog inte mer än dryga tre minuter innan firma Westerberg-West hade satt första målet. IBK tilläts kvittera lite olyckligt två miuter senare efter att de snott åt sig bollen under ett grönt uppspel, men det var också det enda bortamålet som gjordes i den här perioden. Istället fick Burås gå upp till 4-1 efter skott av Jannice, kyligt friläge av Malin och prickskytte från mitten av kapten Sjövind. Burås fick även chansen att spela powerplay, dock utan resultat.

Även andra perioden inleddes med powerplay, men IBK kunde reda ut det och fick istället göra 2-4 lite lurigt, nästan köksvägen. Strax därefter tog Sjövind en utvisning - det är tydligt att Lisa kommer att få konkurrens i busligan i år - men boxen höll ihop fint och pressade till och med IBK till att ta en utvisning. Det spelades fyra mot fyra en kort stund innan det gick över till powerplay för Burås. Och där, äntligen, fick Jättarna utdelning! Sandra ingår inte i ordinarie powerplaykedjan men blev inbytt och gjorde inga misstag när hon serverades i slottet av Sjövind.

Nu kan vi börja snacka islossning, målexplosion, you name it. 5-2 räckte inte för Burås, utan ledningen drygades ut genom ett backskott från Jossan, två snabba mål av stekheta Westerberg och så ännu ett mål av Torndahl. Frustrationen hos AlexandraFrölinghaus i IBK-målet var påtaglig och målburen fick sig en omgång. Dock så fick gästerna lite tröst då de fick pricka in ett mål i närmsta krysset då de hade powerplay precis i slutet av perioden.

Green Giants var inte mätta. Det är roligt att göra mål, så det var med ambitionen att göra ännu fler som tredjeperioden börjades. Dessvärre var det IBK som fick göra periodens först mål efter blott en minut. "Kom inte här och tro nåt!" tänkte Sjövind då, och såg till att Burås gick upp till tvåsiffrigt bara tjugo sekunder senare. En passande motreaktion. Fast nu verkade det som att krutet var en smula bränt, och målchanserna lät vänta på sig. Det spelades både boxplay och powerplay men inget hände. IBK tryckte på högt och vildsint i jakt på reducering men Burås lyckades inte riktigt utnyttja detta. Presesn ledde till sist till att gästerna fick sätta sitt femte mål för kvällen, men Burås replik kom mindre än en minut senare när Westerberg serverade West ett smörpass - bara att lägga in. Den läsare som orkat hänga med ända hit kanske har tappat räkningen på alla hemmamål som gjordes, men slutställningen skrevs till sist till 11-5.

Det är fantastiskt kul att målskyttet lossnade så monumentalt, det är bra för självförtroendet. Sen fanns det mindre bra delar, som alldeles för många bortslarvade bollar i första perioden och lite oförmåga att behålla bollen inom laget i slutet, som får tas med och jobbas med till nästa gång. Kedjan med Sjövind - West - Westerberg - Elin - Sanna producerade tillsammans 7 av målen - mycket imponerande. Malin har verkligen hittat tillbaka till storformen och tilldelades rättvist Hjälterollen efter 4+1 poäng.

Ett Burås med stärkt självförtroende ser nu bra emot helgens svåra bortamatch mot Lerum!