Surte IS IBK D2 - Burås IK 11 - 3 (4-1, 2-1, 5-1)

@ Bohushallen

Surte två matcher i rad, alltså. Burås hade pressat till sig ett poäng veckan innan, men man visste att Surte är svåra att möta i Bohushallen. De gröna hade ett något decimerat lag jämfört med det första mötet, till exempel fick Lisa stanna hemma och vila efter en förmodad revbensfraktur efter en ful sargtackling, men på plussidan återfanns kapten Sjövind och årsdebutanterna Amanda och Sara.

Burås fick nöjet att ta ledningen efter drygt fem minuters spel, ett typiskt lurigt Martina Torndahl-mål. Man fick även chansen att öka på i spel fem mot fyra i mitten av perioden, men det var tyvärr inget powerplay värt att hänga i nån gran, inte. Martina T hade några hyfsade lägen, men utan utdelning. Sedan gick spelet fram och tillbaka och Burås kände sig ganska bekväma på planen – fram tills det var lite drygt tre minuter kvar av perioden. På ungefär två minuter fick Surte göra inte mindre än fyra mål, varav ett på frislag. Som kronan på verket avslutade Green Giants med att få Elin utvisad, så andra perioden inleddes med en dam mindre på planen.

Surte skulle visa sig vara mycket giftiga i powerplay. De är ett lag som skjuter mycket, gärna och väldigt bra, och de lyckades mycket riktigt sätta 5-1 i sitt numerära överläge. Och för att göra saken ännu värre väntade nästa Buråsutvisning bara 35 sekunder senare. Amanda offrade sig och täckte skott, dessvärre i målgården. Linda fick nöjet att rädda den utdömda straffen, men fick kapitulera väldigt snart därefter när hemmalaget gjorde kvällens andra powerplaymål på exakt samma sätt som det första.

Något senare var det Surtes tur att sätta sig på botbänken igen efter att ha varit lite för hetsiga med klubborna. Sjövind sköt det inledande frislaget hårt i sargen bakom mål, och Sanna höll sig påpassligt framme och petade in 2-6-reduceringen. Det var mycket viktigt för Green Giants, och äntligen lyckades man skaka av sig känslan av att läcka som ett såll (sex insläppta mål på tre och en halv minut!!!). Resten av perioden höll man tätt bakåt även om Surte hade det mesta bollinnehavet och det fina spelet som Burås visat upp tidigare under säsongen lyste med sin frånvaro. Jannice hade några vassa skott och Martina T oroade framåt emellanåt, men det var snarare individuella prestationer än resultat av lagarbete.

I tredje perioden fick man en mardrömsstart då Surte tilläts pressa fram genom ett passivt Buråsförsvar och göra 7-2 efter bara fem sekunder. Man fick viss tröst då Martina T gjorde ännu ett märkligt Martina T-mål på pass av Martina S, men sen rasade det ihop. Surte vann perioden med 5-1 efter bland annat ett till powerplaymål och ett frislagsmål, båda repriser på tidigare gjorda mål.

Förra årets bortamatch mot Surte kan ha varit Burås sämsta den säsongen, och vi får hoppas att det var samma sak i år – för sämre än så här kan det väl inte bli?! Surte hade mesta spelet och tilläts komma till skottlägen och bågningar i slottet. Buråsspelet hade troligen glömts kvar i nåt dammigt hörn i Svingeln. Martina T var dagens ljuspunkt och skapade trots allt en del lägen och satte två kassar. Jannice visade vägen offensivt även om det inte gav nån utdelning i form av mål. Och så var det förstås väldigt roligt att se Sara West och Amanda Rödöö i det gröna stället igen, man kunde inte tro att det var deras första match för säsongen.

Green Giants bryter ihop och kommer igen och lovar att ta ut alla sina aggressioner på Backadalen till helgen.

Hört i periodpaus:

"Jag ska ge honom silent treatment." - Lillis är sur på domaren och har fått en tillsägelse att sluta gnälla, avd Silent treatment är nog precis vad han önskar sig...