Utanför planen

Inget planerat

IBF Backadalen - Burås IK 4 - 6 (0-3, 2-0, 2-3)

@ Lundbystrand 1

Trots att Burås vann senaste mötet mot Backdalen med övertygande 15-3 så visste man att det inte skulle bli nån lätt match den här söndagseftermiddagen. Backadalen kom till spel med mängder av folk, till skillnad från senast, medan ett flertal starka profiler saknades i Green Giants. Efter att ha kallat in rutinerade Erika Lindberg mönstrade man dock fullt manskap, och ett ganska bra sådant dessutom.

Första perioden tillhörde helt och hållet Burås. Det tog dock en liten stund innan målen började trilla in, och det var en något ovan målskytt som satte igång det hela. Elin förirrade sig in i Backadalens slott efter halva perioden, och när Sara serverade henne ett smörpass smackade hon in den i krysset i ren chock. Sedan gjorde samma Sara två mål själv, båda på pass från Sandra. Det fanns bud på ännnu fler mål, men otur, oskärpa och ett outnyttjat powerplay gjorde att man fick nöja sig med 3-0 i paus.

Då det för dagen var lite tunt med centrar hade Oscar fått lämna sin ordinarie backposition och tagit ett kliv upp i banan. Det visade sig bli en kanonkombination med nyss nämnda Sara och Sandra, och den kedjan skulle komma att ligga bakom nästan alla dagens Buråsmål. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg...

Det är oklart vad Backadalen pratade om i periodpausen, men de måste ha käkat ansenliga mändger taggtråd. Det var ett helt annat lag som kom in, och på lite drygt två minuter gjorde de två mål och började flåsa Burås i nacken. Green Giants tappade fattningen en smula och började titta alldeles för mycket på bollen och för lite på motståndarna. Det tog ett bra tag innan man hittade tillbaka till första periodens fina spel, och Backadalen fick komma till flera inte alls ofarliga avslut. Dessutom fick jättarna spela de två sista minutrarna med en dam mindre efter att Linnea hamnat på botbänken, men det klarades av utan större bekymmer.

Tredje perioden rivstartades av Sandra, som inte behövde mer än en halvminut på sig att öka på de grönas ledning till 4-2. Men Backadalen ville behålla spänningen i matchen och reducerade först till 4-3 efter ett tre-mot-ett-läge och lyckades sedan kvittera i powerplay. I det läget tog Burås timeout och gick ner på två kedjor. Man hade inte alls för avsikt att låta Backadalen spräcka sin poängnolla.

Och det fick de inte heller, i alla fall inte den här dagen. Green Giants återtog ledningen genom Sara på pass av Sandra, och dagens målskytte avslutades då Hanna fick bollen efter frislag vid eget hörn, drev upp hela vägen och hängde den bakom en Backadalsmålvakt (som för övrigt gjorde en mycket stark insats). Gött för Hanna, som gjorde en sedvanlig kämpainsats men hade haft lite oflyt med avsluten tidigare i matchen.

Slutresultatet blev alltså 6-4, efter att Sara gjort viktiga 3+1. Sandra utsågs välförtjänt till matchens lirare och stod för 1+3. Som nämnts ovan så var dessa två inblandade i fem av sex mål. Inte illa! Backadalen får däremot fortsätta slita om man inte vill tangera Burås mindre smickrande nollpoängsrekord från säsongen 12/13.