Burås IK - Surte IS IBK D2 5 - 6 (3-1, 0-2, 2-2, 0-1)

@ Svingelns Sporthall

Surt mot Surte.

Första mötet mot Surte var en match som innehöll det mesta. Mycket mål, hett temperament och spänning. Lite som en dramafilm. Tyvärr infann sig aldrig det där fina ”och-så-levde-dem-lyckliga-i-alla-sina-dagar-slutet”.

Att gå ur första perioden med en 3-1 ledning kändes fantastiskt bra. Det var kärlek vid första ögonkastet, de gifte sig, köpte drömhuset och strax därefter klämdes tre fina kids fram.

I andra perioden tar den lyckliga filmatiseringen en ny vändning. Man kan väl säga att det är här som frugan är otrogen, tar barnen och sticker, mannen knarkar ihjäl sig pga depression och hamnar i koma. Andra perioden följer också ett stringent mönster; Surte gör mål, de är lite för heta på gröten, åker på utvisning, vi har chans att göra mål. Bommar. Och igen: Surte gör mål, är ytterligare lite för aggressiva, åker på utvisning, vi får en ny chans till att avancera. Bommar. Andra perioden slutar 3-3. Den fanns dock en strimma av ljus i denna tragik som ändå höll hoppet levenade, Linda Ivarsson. Hjälten i filmens värld, vi kan kalla henne MacGyver.

Ivarsson har så länge jag burit Burås-tröjan alltid gjort bra matcher men detta var något enastående. Det är nästan så att jag överväger att avla fram en unge pronto om det innebär att få superhjälteegenskaper som Ivarsson. Hennes storspelande gav oss möjligheten att faktiskt vinna den här matchen.

Tredje perioden inleds med ett fortsatt PP för Burås men utdelningen uteblir. Fröken Darvik gör en kombo, först mål och sen utvisning. Vi lyckas spika igen denna men kort därefter håvar den där Björkner in ett mål på det där sättet som bara hon kan från backposition och vi är tillbaka i ett lika-läge.

När klockan står på 17:24 tar vi återigen ledningen när Sandra Liden gör mål och det där lyckliga hollywood-slutet verkar kunna slå in. Frugan är tillbaka.

Surte tar time-out för att göra en kraftansamling, plockar ut målvakten och bränner på i full kareta för att få utdelning. När 24 sekunder återstår av matchen träder deras plan i verket och doften av 3 poäng och lyckorus byter skepnad till snuvade poäng och en påse skit.

I förlängningen är det Surte som håller i taktpinnen och visar efter 2 min att det är de som är starkast. Vi är ganska utarmade vid det här laget. Surte är bra, enligt mig det bästa laget i serien och är också tränade att tillhöra toppen. De besitter många duktiga prickskyttar och när de har en bra dag är de svåra att sätta stopp på. Många tyckte säkert att rättvisan tog ut sin rätt när Surte plockade poängen, rövpissigt på grund av 36 sek tyckte vi.

Efter ett antal möten, gläder det mig att vi står upp så pass bra mot lagen på den övre halvan av serien. Att många matcher mynnat ut i uddamålsförluster är ingen tillfällighet utav vi är gott och väl med i leken i div 2. Adderar vi en kopp tur också så finns det gott och väl potential att norpa poäng från topplagen och möjlighet att uppleva det euforiska sagoslutet.