Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Lindås IBK D2 1 - 2 (0-1, 1-0, 0-1)

@ Svingelns Sporthall

Hemmamatch i kära gamla Svingeln. För motståndet stod Lindås, ett starkt lag som tog hem höstmötet med 11-5. Burås hade haft svårt med deras pointuppspel i den matchen, så den här gången såg man till att vara bättre förberedda och pratade mycket om positioner i försvaret innan match. Lisa pratade dessutom en hel del om sin oroliga mage, men beslutade ändå att göra ett försök "en period", alltså inte ett byte som de flesta andra kanske skulle ha nöjt sig med.

Lindås spelade som väntat med en tydlig idé, men Green Giants klarade av att bemöta den på ett bra sätt. Gästerna hade definitivt mest boll och var hungrigast på sina egna returer, men Burås stod för de vassaste chanserna. Man spelade sig fram med tempo men som vanligt var det den sista centimetern som saknades för ett hemmamål. Istället fick Lindås ta ledningen efter en kvart, när en markboll studsade snett på en buråsfot. Tråkigt.

I periodpausen uppmanades Lindås gissningsvis att börja skjuta mer, för de gjorde de, samtidigt som de såg till att ha spelare framför mål. Burås klarade dock av detta och passningarna, som i första perioden hade haft en tendens att fastna på motståndarna på mittplan nånstans, började gå hela vägen fram. Följdaktligen kom även kvitteringen genom stekheta Sandra Lidén.

Lindås fortsatte jaga mål och fick möjligheten då de tilldömdes straff efter att Elin varit lite för het på gröten. Straffen var av det långsamma slaget och tanken var nog att vänta ut målvakten, men Linda var - med ålderns rätt - ännu långsammare och väntade ännu längre och kunde rädda skottet när det så småningom kom. I det efterföljande boxplayet skötte man sig bra och Lindås fick bara nåt enstaka läge. Andra perioden slutade 1-0 till Burås trots flera ramträffar från båda lagen.

I period tre fick ledarkollektivet, förstärkt med en debuterande Oscar som coach, ändra om lite. Lisa gav upp efter två perioders hjältemodigt kämpande, och efter inte allt för lång tid stukade Elin foten efter att ha trampat på en klubba. Det löstes med att skicka ner Sandra på en nostalgitripp till backen och så fick man nöja sig med att spela på två kedjor. Dessväre fick Lindås återta ledningen tidigt i perioden efter att en oturlig (eller turlig, beroende på vilken sida en är på) buråsfot kickat bollen stenhårt i mål. Green Giants gav absolut inte upp utan kämpade vidare på jakt efter kvitteringen. Lindås hade något mer boll nu än tidigare och fortsatte att spela runt, men Burås slet vid sargen och var inte ofarliga när man kom upp i banan. Målen lät dock vänta på sig, så när en dryg minut kvarstod av matchen tog hemmalaget timeout och förberedde för spel sex mot fem. Tyvärr blev det aldrig läge, för Lindås spelade smart och behöll bollen inom laget tills slutsignalen gick.

Summering: En rejäl uppryckning från bortamötet. Malin gjorde ett hästjobb i anfallet och Sanna skötte både sitt försvarsjobb och deltog bra i anfallen. Försvaret var kanonbra och krasst sett fick inte Lindås göra några egna mål. Men man vinner sällan en match på ett gjort mål framåt, så det börjar bli dags att sätta de där lägena nu. Hedersamma förluster börjar kännas en smula... Gjort.