Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Surte IS IBK D2 - Burås IK 8 - 1 (3-0, 3-0, 2-1)

@ Bohushallen

År 1150 inträffade det största jordskredet i Sveriges historia i Bohus. 37 hektar jord rasade ner och blockerade Göta älv. Jordskred har inte varit ovanliga längs älven och de beror på den opålitliga leran som gömmer sig i jordarten.  I september 1950 inträffade ett stort jordskred i Surte som gjorde 450 familjer hemlösa och båttrafiken i Göta Älv blockerades i flera veckor.

Ungefär lika opålitlig, och med lika dålig hållfasthet som kvickleran längs Göta älvstränderna har, lika lös grund byggde Burås sitt försvarsspel på när vi gästade Surte i Bohushallen under torsdagskvällen. Det är ganska logiskt – bygg inte utan en stadig grund! Tyvärr hade Burås inte lyssnat på lektionerna i hållfasthet och gjorde därför säsongens sämsta insats. Det blev ett nytt ras i Bohus.

Surte började lite avvaktande men snart märktes det att hur fjompigt Burås agerade i försvaret och hemmalaget kunde börja ösa in mål. Burås stack upp och hade en del chanser men åter igen var det otroligt svårt att göra mål.

Vi fick chansen att spela power play vid två tillfällen. Det första var helt okej men det andra var eventuellt det sämsta ever och vi släpper in ett mål.

Mot slutet fick vi göra ett tröstmål när Karin Didriksson kämpar in en skottretur. En klen tröst dock. Matchen slutar 8-1. Och då gjorde ändå Linda en extremt bra match mellan stolparna…

Så vi raderar torsdag kväll ur våra innebandyliv och fokuserar på söndagen.