Pixbo Wallenstam IBF D2 - Burås IK 8 - 7 (2-2, 3-1, 2-4, 1-0)

@ Wallenstamhallen

Efter en extremt svängig match kunde damerna håva in en poäng i bortamötet mot Pixbo.

Många trodde nog att spiken i kistan var riktigt hårt hamrad när Pixbo gjorde 6-3 efter åtta minuter i tredje perioden. Matchen hade varit jämn och lagen följdes åt i målprotokollet till en början. Men efter andra perioden så hade Pixbo lyckas peta in två mål fler och när så tremålsledningen kom så blev hemmalaget nog rätt säkra på att det skulle bli seger.

Burås ville dock annat. En upphämtning av episka mått inleddes med att Hanna Jonasson kämpar in 6-4. Sju sekunder senare, direkt efter tekning så avancerar Sofie med bollen i Pixbos slott - släpper den vackert snett bakåt till Åsa som dundrar in bollskrället i nättaket och 6-5 är ett faktum. Fem minuter senare så gör åter igen Hanna mål på pass från radarpartnern Westerberg. Kvitterat!

Stor glädje i det gröna båset och lite panik hos Pixbo. Därför var det nog rätt gött när de med bara en minut kvar av matchen gör 7-6. Först kändes det såklart som en käftsmäll att tappa ytterligare ett mål, så sent i matchen, efter årets upphämtning! Men det skulle bara dröja tio sekunder innan det stod 7-7. En vunnen tekning, pass upp längs kanten från back till Åsa. ”Var är Malin”, hann hon tänka innan en studsig pass når just Malin som står fint placerad framför målvakten. Peta till bollen och BAM! 7-7. 25 nervösa sekunder återstod av ordinarie tid.

I efterföljande sudden var det hemmalaget som drog det längsta strået men det är ganska ointressant för Burås, som efter en ganska dålig period, inte blickar uppåt i tabellen utan nedåt mot de jagande bottenlagen.

Det var många i laget som gjorde en bra match denna sena torsdagskväll. Malin och Hanna som slet och gjorde viktiga poäng, Sandra med sitt tuffa fysiska spel, Jannice med sitt snack och ledarskap, ja en kan räkna upp samtliga om en orkar.

Nu väntar ännu en vardagsmatch. På torsdag kommer Surte till Svingeln. Väl mött då!