Kärra IBK D2 - Burås IK 4 - 3 (1-0, 1-1, 2-2)

@ Kärra Sporthall

Kärra ligger precis ovanför Burås i tabellen och man lyckades få med sig två poäng från hemmamötet i höstas, så det var att taggat lag som begav sig ut till förorten på torsdagskvällen. Man hade lite problem med att hitta hallen och truppen var något decimerad pga mystiska magåkommor, men till slut steg man in i lilla Kärra Sporthall och hälsades välkomna av Matias Ghansah, som har bytt idrott på äldre dar och nu verkar för snabbhetsträning inom daminnebandyn.

Kärra har ett samarbete med Älvstrandens div 1-lag, så man vet aldrig riktigt vilken trupp den sortens lag ställer upp med. Det samlade intrycket i den här matchen var dock ”Det är ju ett flicklag!”, och Green Giants satte full fart. Ungefär mitt i perioden fick man chansen att spela powerplay, men istället för att ta ledningen lät man Kärra göra 1-0 från slottet en minut efter att de blivit fulltaliga.

Stämningen var ändå positiv i omklädningsrummet och man gick ut med självförtroende i andra perioden. Jättarna hade ett klart spelövertag men fick ändå se Kärra öka på till 2-0 efter att de snott åt sig bollen av en Buråsback och kunde göra en snabb spelvändning. Matchens andra powerplay var även det Burås, men också det slutade mållöst. Som tur var kunde Malin äntligen spräcka nollan strax därefter, och man hade en fantastisk chans att kvittera bakom en helt överspelad motståndarmålvakt men fick se bollen gå i stolpen istället.

Inför tredje perioden var det bara en sak som gällde: Göra mål!!! Det startade dock med en kalldusch när Kärra fick göra 3-1 efter mindre än två minuter. Gren Giants bet ihop och fortsatte sitt massiva tryck, men man drogs med en måltorka av bibliska proportioner. Efter 13 minuter fick Jannice sätta sig på botbänken, och Kärra behövde bara sju sekunder på sig i powerplay att öka på ledningen till 4-1. Burås jobbade och slet och hade mängder av chanser och till slut fick Sandra reducera vid 17:12. Man fortsatte spela 6 mot 5 och Jannice gav matchen lite nerv genom att sätta Burås tredje mål vid 18: 25, men det var lite väl sent. Säsongens mest missvisande förlust var ett faktum.

Man pratar lätt om orättvisa resultat efter en sån här match, och för att citera coach Martina så ÄGDE man matchen. Fast sätter man inte chanserna – och de saknades inte – så är det inte rättvist att vinna heller. Man skickade horribla mängder skott utanför buren och koncentrationen brast i de avgörande momenten. Bara att inse faktum och åka hem till Svingeln och öva prickskytte resten av säsongen.