IBK Walkesborg 99 - Burås IK 2 - 14 (0-8, 2-4, 0-2)

@ Rimnershallen A-hallen

Det blev en riktigt fin kväll uppe i Uddevalla för Buråsbrudarna. Storslam i första perioden lade grunden för säsongens storvinst.

Att spela match halv sju en söndagkväll i Uddevalla kanske inte låter så väldans lockande. Men vi packande in oss i våra små bilar och roadtrippade upp genom Bohuslän för att möta jumbon Walkesborg. Nästan alla var där, Jannice bestämde sig i sista sekund för att vaden skulle hålla och kom farande i vild matchsugenhet. Till och med Darvik, stans värsta tidsoptimist, hann till uppvärmningen.

En kunde tro att ångesten över huruvida vi skulle ta med våra värdesaker ut till hallen eller låta dem ligga kvar i, det förvisso väl låsta, omklädningsrummet skulle ta fokus från matchen men det blev snarare tvärtom. Burås rivstartar och leder med 0-5 efter inte ens sju minuter. Nej, vi hade inte tänkt att ställa ut skorna utan ville verkligen visa att vi har i division två att göra.

Efter de fem målen så drabbas vi tyvärr av den där klassiska ego-sjukan då alla plötsligt vill göra mål och det blir lite hawaii av det hela. Vi lyckas dock samla ihop oss och i de sista minuterna gör vi ytterligare tre mål och leder således med 0-8 efter första.

I andra perioden så ändrar Walkesborg taktik och börjar stöta högt. De vägrar ge sig lätt helt enkelt vilket gav en fartfylld andra period. Hemmalaget lyckas också göra två mål men Burås gör fyra. Sista perioden blev lite avslagen, Burås vräker in ytterligare två och matchen slutar 2-14. Platsen i division 2 nästa år är säkrad!

Bäst i Burås var hela laget som visade upp en fin inställning. Tidigare under säsongen så har vi haft svårt att få till rätt nivå mot lag som vi ”borde” vinna mot men det gällde inte denna kväll. Firma Torndahl/Wall hade en kul dag på jobbet och gjorde fyra mål var. Westerberg gjorde tre, Clara två och Sandra stack upp och stänkte in ett.

Nu återstår endast en match av denna fina säsong i division 2. Ledsamt värre att det redan är över!

På självaste högtidsdagen Internationella kvinnodagen kommer Lerum till Svingeln. 14.30 börjar matchen. Sista chansen den här våren att vifta med den gröna flaggan på läktaren!