FBC Lerum D2 - Burås IK 10 - 5 (3-1, 5-2, 2-2)

@ Rydsbergshallen

Detta var på fredagen och redan på söndagen så packade vi in oss i bilarna igen och for ut till Lerum. Och det kan en ju ångra att en ställde upp på så här i efterhand. Efter 11 minuter låg vi under med 3-0 och hon som skriver detta gjorde eventuellt sin sämsta match någonsin i innebandyhistorien. Kanske var tankarna redan långt borta, hos julskinka och knäck. Eller så var det bara extremt ofokuserat hos bortalaget.

Ett mål i powerplay mot slutet av perioden och det kändes lite lättare i Buråsbåset. Men matchen fortsatte sedan med att Lerum fick göra hur många mål som helst och Burås kämpade in ett par. 10-5 slutade kalaset.

Det vi tar med oss är två mål i powerplay, att Linda räddade en straff och att en del ovana poängplockare fick visa upp sig. Ja, alltså, ovana poänggörare och Malin Westerberg. Mallan gjorde som vanligt några mål men lyssna på detta: Linda (målvakt) gjorde assist, Åsa Wall och Sanna Brodin gjorde sina första mål för säsongen och dessutom tog Sofie Roempke Lindström och Elin ”Vaden” Wadström sina första points. Det var som om den kassa inledningen av matchen gjorde att alla hämningar släppte och även vi lite mindre målsugna spelare klev fram och testade på hur det är att vara Malin.

Så slutade 2014 för Burås. 2015 då? Jo, vi inleder detta makalösa år med att välkomna Lindome till Svingeln på söndag. Bortamatchen slutade 8-2 till Lindome så vi är sannerligen underdogs på söndag. Men vi är ett mer samspelt lag nu, har mycket vilja i benen efter juluppehållet och hjärtat klappar hårdare än någonsin för varandra. Med lite underskattning så kan det bli en riktigt spännande match.

14.30 är det som gäller. Svingeln vill se DIG där!