Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Pixbo Wallenstam IBF D2 5 - 4 (1-1, 2-2, 1-1, 1-0)

@ Svingelns Sporthall

I någon slags revanschlusta efter den bittra förlusten mot Lindås förra helgen så mölade damerna långsamt ner Pixbo i söndags. Lisa Darvik avgjorde i sudden death då hon, ur en helt omöjlig vinkel, vackert placerade en sorkdödare i bortre hörnet och därmed hämtade hem extrapoängen till hemmalaget.

Lika illa som det kändes efter bortamatchen mot Lindås - lika göttigt kändes det efter Pixbo. Mot Lindås ville bollskrället inte leta sig in i mål trots att vi hade många chanser. När Darvik till slut kämpade in två mål genom ett gediget arbete framför mål så var det för sent. Vi hade gjort en usel andra period där vi helt saknade självförtroende och pondus.

Det skulle bli ändring på det mot Pixbo. Innan matchen gick snacket mycket kring att vi skulle möta väldigt unga spelare. Och hur rubbar en unga spelare? Jo, genom att inte vika ner sig fysiskt. 

Taktiken funkade nästan hela vägen. Matchen blev jämn och när slutsignalen gick stod det 4-4. Burås är ju numera inte främmande vid sudden death och vet att det bara är att köra på med allt vi har framåt. Så, med bara 14 sekunder kvar får Darvik iväg det där magiska skottet, vinkeln var i stort sett omöjlig eftersom hon befann sig vid hörnkrysset ungefär. Men  bollen letar sig in vid bortre stolpen och tvåpoängaren var vår.

Att det just var Lisa som fick avgöra kändes rättvist eftersom hon som vanligt slitit som ett djur. Jannice Ramstedt var nästan felfri och Sanna Brodin går från klarhet till klarhet på sin backposition. 

Årets sista novembervecka är fulltecknad för Green Giants. På torsdag åker vi norrut för att möta Surte och på söndag kommer Walkesborg till Svingeln. Kom och adventsmys med oss klockan 14,30, vettja!