Burås IK - Lindås IBK D2 2 - 6 (2-3, 0-2, 0-1)

@ Svingelns Sporthall

Tredje matchen på en vecka spelades hemma i Svingeln, och det var Lindås som stod för motståndet. Waves har gått bra på sistone och har mycket goda chanser att få kvala till div 1. Burås hade drabbats av magsjuka, mansjuka och franska förkylningar, men lyckades förstärka med en inringd Clara som var väldigt pigg (inte så konstigt om man tillbringat lördagskvällen med att dricka hostmedicin, kanske).

Lindås är ett mycket snabbt lag som kan vara svårt att hänga med ibland. Trots detta fick Green Giants ta ledningen i powerplay genom Jannice, något som kändes som en stor lättnad efter två matcher med alldeles för få  mål gjorda. Lindås replik kom strax därefter, men det dröjde inte länge innan Burås återtog ledningen. Elin skickade iväg ett mäktigt skott från backposition som tog i stolpen, och HJ höll sig påpassligt framme och satte returen. Sen åkte Burås på sin första av FYRA utvisningar för slag (ajajaj!), något som Lindås utnyttjade och kvitterade efter tjugo sekunder. Lindås fick även göra 3-2 innan perioden var över.

Andra perioden inleddes med att Lindås gjorde 4-2 på ett frislag. Mitt i perioden fick Burås spela boxplay (slag!) men klarade av det utan större problem. Motståndarna hade lite övertag men Burås var definitivt med på banan. Det var dock Lindås som gjorde nästa mål, och det stod 5-2 efter två perioder.

Burås fortsatte att slå och fick spela boxplay två gånger i sista perioden. Andra utvisningen resulterade dessutom i en straff, men Lindås lyckades pricka stolpen. Staffskytten fick lite revansch fyra minuter senare, då hon assisterade Lindås 6-2-mål. Det gjordes även ett 7-2-mål i matchens sista skälvande sekunder, men det dömdes bort då man haft spelare i målgården.

Detta var ännu en i raden av hedersamma Buråsförluster. Man hänger med någorlunda i matchen även om siffrorna kan peka på annat. Hedersamma förluster gör dock inte mycket för tabelläget och man har nu bara ett poäng ner till Guldheden, som dessutom har två matcher mindre spelade. Dags att skrälla mot Pixbo, kanske??