Burås IK - IBK Walkesborg 99 5 - 3 (1-1, 1-0, 3-2)

@ Svingelns Sporthall

Tre poäng mot gästerna Walkesborg!

Det var jämnt i två perioder men när Malin Westerberg trycker in 4-1 direkt på tekning efter 3-1-målet – då kändes det ändå som om saken var biff. Dock var det ungefär en kvart kvar att spela men med mycket kamp och vilja fixade vi slutresultatet 5-3.

Saker att ta med sig från matchen är de sju minuter av andra perioden som vi spelar i numerärt underläge men släpper inte in något mål utan Martina Torndahl gör istället viktiga 2-1 bara någon minut efter att vi blivit fulltaliga.

Vi spelar på tre kedjor hela matchen och klarar av att hålla i taktpinnen matchen igenom.

Kanske kan kämparglöden i matchen symboliseras av Sandra Lidéns ord: ”Jag höll på att välta i kurvan för att jag sprang så fort.” Att springa snabbare än vad en klarar av – det är ju ändå ett tecken på att vi ville vinna denna match. Det var tre nödvändiga och viktiga poäng mot ett av de andra lagen på nedre halvan av tabellen.

Nu blir det inte Buråsmatch förrän 19 december då vi åker ut till Floda och smygvänder serien. Därefter väntar Lerum, som är det enda lag vi inte mött ännu, den 21 december.