Burås IK - IBK Göteborg D2 2 - 2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0)

@ Svingelns Sporthall

IBK Göteborg ligger sist i serien och Green Giants hoppades på en trepoängare. Man hade dock bara mäktat ned oavgjort i höstmötet, så man visste att det inte skulle bli en enkel match.

Jättarna fick ändå en smakstart då man tog ledningen efter sex minuter. Åsa visade att hon gör skäl för sitt rykte som powerplayspecialist genom att banka in 1-0 efter att IBK åkt på en utvisning. Dessvärre kunde en obevakad IBK-spelare kvittera redan två minuter senare. Perioden slutade alltså 1-1.

I andra perioden pressade Burås på men kom inte igenom ett tätt motståndarförsvar. De skott som lossades kom utifrån och var inga problem för IBK-målvakten. Man fick chansen att spela ännu ett powerplay, men utan resultat.

I tredje perioden lämnades än en gång en IBK-spelare omarkerad och bortalaget tog ledningen med 2-1. Burås fortsatte pressa och lyckades i fjortonde minuten äntligen trycka in kvitteringen, återigen genom Åsa Wall på stilig passning från Lisa. Inget mer hände i matchen innan avblåsning så man gick till förlängning, som skulle visa sig lika händelselös den.

Oavgjort mot tabelljumbon är inte riktigt godkänt, och Burås hade seriösa probem med avsluten och frislagen - både att utnyttja de egna och att försvara sig mot motståndarnas. Positivt ändå att man lyckades producera i powerplay.