Burås IK - Guldhedens IK D2 4 - 2 (0-0, 0-1, 4-1)

@ Svingelns Sporthall

Så kom äntligen damernas första vinst. Det blev Guldheden som fick smaka på gröna vågen när de gästade Svingeln under söndagskvällen.

Både Burås och Guldheden har haft en tuff inledning på serien och båda stod på noll poäng inför bottenmötet. Känslan i det gröna omklädningsrummet var självklar; ”Nu jädrar tar vi poäng!”

Burås startade matchen på tre hela femmor vilket funkade bra, trots att tempot i första perioden var lågt. Burås får två chanser att ta ledningen i powerplay och dessutom ett boxplay men perioden slutar mållöst. Andra perioden slutar sedan med underläge 0-1 och revanschlustan är stor inför sista.

Att spela på tre hela femmor under de första 40 minuterna visade sig vara ett genidrag. När Burås går ner till två femmor i sista finns orken kvar i både ben och hjärna.  Redan efter en minut har Hanna Jonasson kvitterat på pass från Malin Westerberg och i sjunde minuten kommer äntligen ledningsmålet när Sara West tar en vacker djupledslöpning och petar in bollen bakom Guldhedens målvakt på pass från Åsa Wall.

Hemmalaget dominerar stundtals perioden. Efter att Guldheden tryckt in 2-2 tar det bara 15 sekunder innan Burås svarar med 3-2. Slutresultatet fastställs med fyra minuter kvar av matchen då gröngölingarna sätter dit 4-2.

Tre poäng är äntligen bärgade och det var i det närmaste SM-guldstämning i omklädningsrummet efter matchen.

Gött å se var Hanna Ljungqvist som gjorde en bejublad comeback i gröna tröjan, att vi klarar att gå på tre hela femmor utan att tappa för mycket tempo och att Linda fortsätter att göra demoniska räddningar i målet.  Linda blev också belönad med en chipspåse som matchens lirare.

Även nästa vecka kan det bli riktigt spännande då Burås åker till Torpahallen för att möta IBK Göteborg som just nu har jumboplatsen i tabellen. 1 november klockan 14.30 – då kör vi!