Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Floda IBK D2 2 - 5 (1-1, 1-3, 0-1)

@ Svingelns Sporthall

Efter en ganska kort försäsong skulle det bli mycket intressant att se vad Burås gick för när det var dags för hemmapremiär.  Laget har inte spelat träningsmatcher så Floda skulle bli den första värdemätaren.

En rad nyförvärv drog på sig den gröna tröjan för första gången, nya kedjeformationer hade bildats och hemmapubliken hade samlats i Svingeln på söndagskvällen.

Burås inledde matchen med en smäll genom att ta ledningen efter bara 40 sekunder. Det var återvändaren Lisa Darvik som presenterade sig för fansen i Svingeln genom att dundra in 1-0.  Bara några minuter senare kvitterade Floda och resten av första perioden blev en ganska jämn historia med chanser åt båda håll.

Andra perioden är ett mörkt kapitel i Buråsboken. Ett ofokuserat hemmaförsvar och individuella prestationer från Floda resulterade i underläge 2-4.

Hemmalaget skärpte till sig i sista men skadan var något för svår för att läka. Det fanns bud på fler mål, men bollskrället ville inte leta sig in i maskorna och matchen slutar 2-5.

Floda vinner eftersom de är mer samspelta och har högre bolltempo i sig. 

Känslan i omklädningsrummet efter matchen var ändå att det finns mer att hämta, tajtar vi till försvaret och sedan kyler ner oss lite i anfall så ska det nog gå att prestera ännu bättre.

Chans till förbättring och revansch ges tisdag 14 oktober då de gröna bönorna åker till Almåshallen för den svåra bortamatchen mot Lindome. Vi ses där!