Sportlife Kungälvs IBK Div. 3 - Burås IK 2 - 8 (1-3, 0-1, 1-4)

@ Kastellegårdshallen

Burås kom taggade till matchen mot Kungälv efter en längre tids matchuppehåll. Entusiasmen mattades något vid åsynen av Kastellegårdshallens retrobruna parkettgolv, men det skulle visa sig att Green Giants bemästrade underlaget bättre än väntat.

Matchen startade dock lite onödigt negativt då Kungälv fick ta ledningen efter 49 sekunders spel genom en omarkerad spelare framför mål. Inte bra, och strax därefter fick man dessutom spela boxplay efter att Sanna Romell gått all in på sin nya backposition och spelat lite väl liggande. Det klarades dock av utan större problem, och Westerberg gjorde sedan första målet på pass av West. I gengäld slog Westerberg en assist till West och Burås gick upp i ledning. Innan perioden var slut fick Lill-Ida kötta sig förbi majoriteten av Kungälvskedjan och slå fram en fin boll till Clara som visade prov på rutin när bollen säkert sattes bakom hemmamålvakten. 3-1 i periodpaus.

Andra perioden blev lite segare. Burås spelade stabilt och precis som man skulle, men man fick nöja sig med ett mål och en utvisning, båda signerade Malin Westerberg. Inte mycket mer att säga.

Tredje perioden skulle bli perioden för snygga mål. Clara dunkade in 5-1 på sin egen retur, Martina pricksköt in 6-1 i krysset, Sara klappade till bollen mellan benen med ryggen mot Kungälvsmålet (otagbart!) och Martina gjorde ännu ett där en retur på eget skott lobbades över liggande målvakt. Kungälv passade på att sticka emellan med ett mål efter ett rörigt frislag, så att det stod 6-2 ett tag, men Burås seger var aldrig hotad.

Summa summarum så spelade Burås disciplinerat och vann mycket boll. Trots att motståndet kanske inte var det tuffaste så jobbade hela laget stenhårt och det var många som gjorde en strålande match. Ser bra ut för Green Giants!