Partille IBS - Burås IK 10 - 1 (2-1, 4-0, 4-0)

@ Lexby Idrottshall

Toppmöte, och det var nu Green Giants hade chansen att knipa åt sig serieledningen. Laget var taggat och för en enda gångs skull började man bäst och gjorde matchens första mål efter dryga fem minuter. Sanna B tackade för förtroendet som forward och satte snyggt passningen från Sandra, som kan glädjas åt att äntligen ha fått sin första officiella poäng! Sen kom Partille in i matchen. Kvitteringen kom fyra minuter senare, och de fick även göra 2-1 innan första perioden var över.

Sen gick det utför för Burås. Mellan sjätte och åttonde minuten i andra perioden släppte man in tre mål, och det kom ännu ett efter tolv minuter. Partille var mycket snabba och rörliga och Burås hängde inte med i eget slott. Man kämpade bra men vann alldeles för lite boll. Tredje perioden slutade även den 4-0 till Partille, som tilläts göra tvåsiffrigt när endast 15 sekunder återstod av matchen.

Inte mycket att säga. Partille var tveklöst bättre och när Burås väl fick sina chanser - för det fick man - så var det alldeles för mycket oskärpa i avsluten. Men återigen, man kämpade otroligt väl, och gjorde egentligen ingen dålig match (möjligen med undantag för försvarsspelet högt upp i banan). Man måste bara erkänna sig slagen ibland.

Martina Sjövind var matchens Gröna Jätte, tveklöst. Stabil bollhållare vilket var något Burås hade behövt mer av. Sara"Wesslan" West kämpade också väldigt bra, sprang som ett jehu och jagade boll på båda planhalvorna. Alla backarna jobbade också grymt bra, med ett extra plus till Sandra Lidén som var stor och stark och följde med bra upp i anfallet flera gånger.

Citatet är inte speciellt skojigt, men insiktsfullt:

"Jag sa ju det, vi gjorde första målet mot Partille förra gången med, och då förlorade vi också! Det är bättre att släppa in första målet!"

-Frida har konstaterat att vår ovana att släppa in mål direkt i början av matchen kanske egentligen är ett recept till framgång?