Landvetter IBK - Burås IK 5 - 8 (0-3, 2-2, 3-3)

@ Landvetter Idrottshall

Årets första match spelades i Landvetter mot just Landvetter. Första mötet resulterade i storseger för de gröna, 12-2, och man hade inte planer på nåt annat än vinst i andra mötet heller.

Burås började matchen bra och styrde spelet från början. Då Sara hade berövats sin vanliga kedjekumpan - Malin var utslagen av ett elakt virus - parades hon ihop med Clemes. Det syntes inte alls att det var en ny konstellation, det såg snarare ut som om de hade spelat ihop i evigheter med tanke på det finurliga spel de visade upp. Det var dock på pass av Hanna H och inte Wesslan som Clemes fick sätta ledningsmålet efter halva första perioden. När Burås ändå var igång passade Martina på att prickskjuta in 2-0-målet i krysset tjugo sekunder senare. Burås fortsatte äga spelet och innan perioden var slut hade Sanna R gjort 3-0 också.

Andra perioden började märkligt. Spelsekvensen direkt efter tekning såg ut att vara hämtad från nån form av sportfars, för bollen bara studsade runt och varje gång det såg ut som om nån spelare hade kontroll på den stack den iväg nån annanstans. Det lustiga tog slut efter 17 sekunder, när Landvetters Josefin Simonsson till sist fick tag på den och satte 1-3-målet rakt upp i krysset. Burås deppade inte ihop utan tog tag i spelet igen. Lill-Ida och Clara låg på Landvetterbackarna som iglar och skapade flera lägen, som dessvärre inte kom närmare än Lill-Idas stenhårda ribbskott. Så småningom fick i alla fall Frida Clemes göra ett typisk Clemes-mål och utöka Burås ledning till 4-1. Fyra minuter senare blev det en tråkig repris - Landvetters Emelie Skyman gjorde ett exakt likadant mål som Simonsson i Lindas vänstra kryss. Som tur var slutade andra perioden på samma sätt som den första: Sanna R gjorde mål och Green Giants gick till periodvila med 5-2.

Tredje perioden var lite mer Landvetter, som hade ökat på sin press. Efter dryga fem minuter fick Burås powerplay, som olyckligt nog slutade 1-0 till Landvetter. Denise Törnblad fick friläge på en långboll, och medan Linda låg och försökte ta sig upp från det såphala golvet efter den första räddningen fiskade Törnblad upp sin egen retur, spang runt målet och satte bollen köksvägen. Samma Törnblad gav matchen lite nerv efter halva perioden när hon dunkade in 4-5-målet. Sanna Romell behövde dock bara en Buråstimeout och 76 sekunder innan hon gav Green Giants tvåmålsöverläge igen. Martina ville inte vara sämre, utan ökade på till 4-7 på pass av Clara.

Det blev kanske ett uns spännande igen när Denise Törnblad reducerade till 5-7, återigen på egen retur (dock inte med egen klubba, för den var inte inblandad i målet), men Burås höll undan och Sanna R - såklart! - dödade matchen med sitt fjärde mål för kvällen efter fint förarbete av Lillis.

Landvetter är inte så illa framåt, men med undantag för målis Sofia Nedrén, som gjorde en kanonmatch, så är försvaret riktigt tunt, något som Green Giants såg till att utnyttja. Hela Burås gjorde en stålande insats, så det är svårt att prisa några extra mycket. Forwardsen jobbade extremt bra både framåt och bakåt och backarna gjorde en stabil insats utan misstag. Men ska man nämna ett namn, förutom  kapten Martina som för sitt kloka och erfarna spel fick det officiella priset som matchens lirare, så måste det bli Sanna Romell. Urstark igen, vann boll efter boll, och förutom att hon gjorde hälften av Green Giants mål så gjorde hon dem vid väldigt viktiga tillfällen - inte bara en utan två gånger.