IBK Walkesborg 99 - Burås IK 5 - 3 (1-2, 2-0, 2-1)

@ Rimnershallen

"Om man är stor och stark måste man vara snäll". Ett känt värktablettsmärkes slogan verkade ha gjorts till Green Giants i bortamatchen mot Walkesborg. Uddevallalaget ligger bakom Burås i serien, men höstens hemmamöte var en tuff och tight batalj trots att motståndarna kom till spel med endast åtta utespelare. Man var alltså medvetna om att det skulle bli en hård match.

Burås började bra och lyckades efter halva inledningsperioden ta ledningen med 1-0 genom ett snävt skott av Hanna J. Sex minuter senare gjorde Malin ett tjusigt mål på pass av Sanna B. Tyvärr får Walkesborg vispa in en reducering efter en rörig situation framför Buråsmålet när två minuter återstår av period 1.

Andra perioden börjar dåligt, när ett backskott från Walkesborg ändrar riktning på en Buråsförsvarare och kvitteringen är ett faktum. Burås fortsätter pressa bra och har ett mycket fint spel med snygga kombinationer och backar som får delta ovanligt mycket. Nåt ledningmål blir det dock inte. Walkesborg är definitivt med i matchen och Linda får göra några svettiga räddningar. Efter en kvart får de dessutom ta ledningen. 18:10 får Burås chansen att spela powerplay efter ett lite klantigt byte av hemmalaget, men det ger inte resultat.

Tredje perioden inleds med 10 sekunder powerplay för Burås, och Walkesborg hinner inte vara fulltaliga mer än 40 sekunder innan årets klockrenaste hands skickar ut en av dem igen . Dock ger inte heller detta powerplay nån utdelning. Walkesborg går istället upp till tvåmålsledning efter att Burås misslyckats att rensa bort en retur framför eget mål. Burås fortsätter jaga på, men turen och skärpan är definitivt inte på Jättarnas sida. Skotten tar i ribban, stolpen och man missar kanonlägen mitt framför motståndarmålet. Det ljusnar lite när Clemes trycker in 3-4-målet, men närmare än så kommer man inte idag. Med fem minuter kvar att spela ökar Walkesborg på till 5-3, och trots Buråstimeout som följs av ett superfriläge av Malin som alla trodde skulle gå in, och två minuters spel sex mot fem så är förlusten ett faktum.

Burås spelade bra idag, hela laget. Om man ändå inte vinner så är det inte mycket att säga, mer än kanske att man inte vinner några matcher om man inte tränar? Man pratade också mycket om just den där snällheten. Om vi nu har tanttyngd borde vi väl kunna sätta till den i närkamperna?

Det innebär i alla fall att årets sista match, hemma mot Pixbo, kommer att bli direkt avgörande om vilket lag som tar hem andraplatsen. Det räcker för Burås att ta poäng, så är det klart. Det blir spännande till helgen!