FBC Lerum - Burås IK 2 - 3 (1-1, 1-2, 0-0)

@ Rydsbergshallen

FBC Lerums utvecklingslag har gått mycket bra på sistone, så det var koncentrerade Green Giants som kom till spel i Rydsbergshallen. Efter uppvärmning medelst backintervaller var det dags att spela en av årets få riktigt tuffa matcher.

Burås började precis som man brukar, dvs med att omedelbart släppa in ett mål. Efter att ha vunnit den inledande tekningen och börjat spela upp fick Lerum bryta och satte 1-0 i ett två mot en-läge. 23 sekunder tog det. Häpp. Som tur är är man ganska van vid det här, så man hetsade inte upp sig allt för mycket. Spelet böljade fram och tillbaka, och hetast i Burås var Frida Clemes. Hon avlossade bössan flera gånger, men en duktig Lerumsmålvakt räddade det mesta. Det dröjde tolv minuter innan Buråskvitteringen kom. Hanna Jonasson fick springa fritt i mitten och fick till ett skott som inte såg helt otagbart ut, men målvakten var rätt skymd. Något senare fick Burås powerplay men åstadkom inte så värst mycket.

Det här med periodstart är VERKLIGEN inte Burås grej. 1:49 in i andra tillåts Lerum göra 2-1 från slottet trots att två buråsare är där. Fast efter det vaknade Giants till och var det bättre laget. Martina vann tekningen direkt efter målet, stack in i mitten och dundrade av ett skott som Lerums målvakt med nöd och näppe räddade med höger lilltå. Trycket fortsatte och efter halva perioden gjorde Hanna dagens andra mål, på nästan exakt samma sätt: Spelvändning på mittplan, sprang in i mitten, halvtaskigt skott som går in efter att forward täckt målvakt. Grymt!

Lerum var dock inte uddlösa. De hade ett bra spel och kom i och för sig sällan till några farliga avslut på det sättet, men tappade Buråsbollar ledde till några frilägen som Linda lyckligtvis avvärjde. Istället fick Sandra vinna boll på sin backposition, springa tvärs över hela planen, tugga ner halva Lerum, skjuta en eller möjligen två gånger och slutligen se Clara "Målsniken" Persson slå in returen som gav Burås 3-2-ledning. Sandra, som innan matchen kom med det sensationella avslöjandet att hon aldrig hade spelat back innan hon kom till Burås och tyckte det kändes konstigt att inte ha ett enda poäng, fick dock inte ett uns cred för detta i målprotokollet och ståtar fortfarande med noll poäng. Vi hoppas att detta motiverar henne i nästa veckas viktiga match mot Partille!

Tredje perioden innebar inte helt oväntat mer Lerumspress. Buråsbackarna löste dock detta strålande och lät Lerumsforwardsen springa benen av sig till ingen större nytta. Extra kul att se Amanda göra sin blott tredje match för säsongen - vi hoppas på fler!

Efter fem minuter fick Lillis - a.k.a "Råbusen" - utvisning för slag. Burås fick svettas i boxen, men klarade av det utan större incidenter. Sen hände inte så mycket mer i tredje. Lerum hade mycket boll men var aldrig riktigt, riktigt nära kvitteringen. Green Giants visade återigen prov på rutin och tålamod och lät sig inte stressas. Sista minuten tillbringades med att Sara och Malin höll boll på ett föredömligt sätt i motståndarnas sarghörna. Lite tråkigt, måste Lerum ha tyckt, för det var flera av hemmaspelarna som inte var intresserade av att tacka för matchen efteråt. Det tyckte vi var lite tråkigt.

Matchen i matchen var mellan måldrottningarna Emma Lundblad och Malin Westerberg, där Emma gick segrande ur duellen efter att ha passat till 1-0-målet. Lerum hade antagligen fått instruktioner att stoppa Malins inbrytningar från kanten, och det lyckades de ganska bra med - på bekostnad av mitten. Alla Burås tre mål kom efter att spelare fick springa raka vägen in mot mål.

Dagens cred:
Frida Clemes - Het, som sagt. Inga mål idag, men det var inte långt ifrån. Hon håller dessutom på att växa till en targetplayer av rang.
Linda Ivarsson - Har inte satts på speciellt hårda prov hittills den här säsongen, men visade flera gånger idag att hon inte har glömt hur ett friläge ska räddas.
Hanna Jonasson - Två superviktiga mål, förutom sedvanligt slit över hela banan. Har hon längre klubba än alla andra, eller är det bara så det ser ut...?