Inget planerat

Burås IK - Sportlife Kungälvs IBK Div. 3 3 - 3 (2-1, 1-0, 0-2)

@ Svingeln

På pappret skulle detta bli en relativt enkel match för Burås. Sportlife Kungälvs unga trupp, där äldsta spelare och kapten Elin Karlsson är yngre än Burås yngsta spelare Frida Clemes, skulle bli en munsbit för Burås tjejer som inte bara har erfarenheten utan även styrkan på sin sida.

Inledningen på matchen speglade just den på förhand tippade matchbilden; Sportlife Kungälv satsade stenhårt på att försvara sig mot firma Sanna-Malin W€™s bågningar från vänsterkanten och det visade sig snabbt att Burås poängdrottning skulle bli svår att stoppa. Burås chanser avlöste varandra och den rekordstora publiken på 15-20 personer bet på naglarna i väntan på 1-0. Men Sportlife Kungälvs storspelande målvakt lyckades med hjälp av några storartade räddningar hålla matchen mållös ända fram till dryga 9 minuter in i matchen då Malin W satte sitt första för kvällen, viktigt. Dryga minuten senare höll sig Malin framme igen och 2-0 var ett faktum. Sandras och Annas stabila backspel plockade ner Sportlife Kungälvs kontringar enkelt trots att målvakten hade riktigt farliga utkast och att de orangea sprang på till synes outtröttliga. Matchen fortsatte i ett något lägre tempo efter 2-0 då Burås kändes såpass överlägsna att de växlade ner trots coach Lars påmaningar om att fortsätta köra full fart. När en minut återstod av första perioden hade Burås börjat förbereda sig för periodpaus vilket skulle straffa sig när en av Kungälvs många kontringar rann igenom och Ellen Svensson kunde sätta 2-1 med 31 sekunder kvar.

Period 2 inleddes i ett något högre tempo, 2-1 speglade inte alls matchbilden och det var Burås väl medvetna om, men det är inte antal chanser som räknas i innebandy utan antal mål. Sportlife Kungälv hade fått en energikick av sin reducering och lagen började nu byta chanser i en alltmer böljande match. Linda visade varför hon släppt in näst minst mål i div.3 och spikade igen totalt. Det var tydligt att båda lagen ville göra nästa mål tidigt i perioden och ta kommandot. Burås lagmaskin drog längsta stråt i den kampen då Frida satte 3-1 efter 3 minuter och 17 sekunder. Efter det fortsatte matchen i ett böljande stuk men två storspelande målvakter gjorde att periodens resterande 16 minuter och 43 sekunder förblev mållösa. Dock var rekordpubliken fortsatt road av Hawaii-spelet.

Inför tredje började Burås se något trötta ut. 3-1 kändes stabilt och trots många chanser åt båda håll i andra perioden kändes det som att Sportlife Kungälvs chanser inte var riktigt så vassa att de var nära att bräcka Burås rutinerade keeper. MEN, Sportlife Kungälv€™s unga hungriga spelare hade mycket kvar att ge. Man klev nu upp i en fullplanspress och stressade Burås backar hela vägen bakom eget mål, detta chockade Burås något och redan efter 34 sekunder gjorde Sportlife Kungälv 3-2, matchen får liv igen. En irritation börjar sprida sig i camp-Burås då Sportlife lyckas ta sig igenom försvaret allt oftare. Mycket tappade bollar på mittplan leder till alltför enkla kontringar men som tur är fortsätter Linda att hålla tätt.
Ungefär 5 minuter in i sista perioden börjar Burås lära sig hur man ska ta sig igenom ett tokpressande Sportlife Kungälv och tar återigen över matchen. Några farliga lägen bränns dock och Burås lyckades inte riktigt få till avsluten när det verkligen gällde. Frustrationen över att inte lyckas få in bollen i kombination med att Sportlife Kungälv ångade på ledde till slut till att Sportlife får in 3-3 med 9 minuter återstående. Det som i första perioden kändes som en promenad skulle nu istället visa sig bli en stenhård kamp in i sista sekund. När Burås Carolina Lindberg åker på en tvåminutersutvisning för otillåtet slag med endast 2.04 kvar på matchklockan kändes läget minst sagt pressat. Sportlife Kungälv hade avgörandet i sina händer men det glödde i ögonen på Buråsspelarna som offrade sig och täckte skott. Burås lyckades hålla nollan i sin box och kan därför ta med sig en färsk poäng från matchen.

Efter slutsignalen var Buråsspelarna besvikna och sett till sin helhet så borde matchen ha resulterat i 3 poäng istället för 1. Burås var klart starkare och 80% av matchen spelades på Kungälvs planhalva. Dock visade Sportlife Kungälv en enastående kämparvilja och det var det som gav dem en välförtjänt poäng idag.

1 bur: Malin W, trots många brända chanser gör Malin ändå 2 av 3 Buråsmål.
2 burar: Sandra Lidén, gjorde mycket grovjobb i defensiven och levererade några fina djupledsbollar. En solklar anledning till att Sportlife Kungälv inte gjorde 4-3.
3 burar: Linda I, gör några riktigt fina räddningar i viktiga skeden i matchen. Kanske framför allt under de sista 2 minuterna i boxplay.