Burås IK - Landvetter IBK 12 - 2 (2-0, 3-1, 7-1)

@ Svingeln

Efter en tuff försäsong var det äntligen dags för Burås damer att äntra Svingelns sporthall. I premiärer är känslan alltid lite speciell, och allra helst när rivalen Landvetter står på andra sidan.

Burås tar tag i taktpinnen redan från första minuten och visar att det ska mycket till för att Landvetter ska ta poäng i denna sunkiga men anrika borg. De gröna har bra fart på bollen och skapar en hel del heta lägen. Om det är premiärnerver eller om självförtroende är stukat sedan fjolårets säsong ska låta vara osagt, men kvaliteten på avsluten var alldeles för låga. Firma West-Westerberg kommer i fina lägen gång på gång men bollen vill inte in. Landvetter har inte mycket till spel och vid deras enstaka anfall är Ivarsson i målet stabil.

I slutet av första perioden spräcker äntligen Malin nollan och Burås tar välförtjänt ledningen. Samma kvinna nätar ytterligare en gång med en rökare i krysset vid ett friläge. Experterna i tv-studion konstaterar att inte ens herrmålvakterna hade haft en suck på detta skott. Perioden slutar 2-0 och ett gäng glada Buråstjejer beger sig till omklädningsrummet för taktiksnack.

I andra perioden är spelövertaget än större och att Burås ökar på sin ledning utfaller väldigt logiskt. Erika har smygtittat på NHL-premiären i veckan och bryter fräckt in på kassen på ren hockeymanér och sätter 3-0. Det dröjer inte länge förrän Frida Clemens också får näta och visar all glädje hon kan. I slutet av perioden blixtrar Annika till och kör en soloride från egen planhalva. Målskytten säger själv efteråt att alla skott som går in är bra, och vi får denna gång faktiskt hålla med och beskådar att 5-0 dyker upp på resultattavlan. Landvetter lyckas spräcka sin nolla i slutet av perioden och ställningen är 5-1 inför sista akten. Siffrorna kunde varit större, men en duktig Andrea Sjöberg i Wingsmålet gör en bra match.

I tredje perioden börjar Wings tröttna och Malin och Sara har stundtals lekstuga. Burås är ett nummer för stort idag och vinner till slut med klara 12-2. Burås är väldigt stabila bakåt visar att det kommer göra ont att besöka Burås försvarszon. Sanna sätter in två hårda tacklingarna och Landvetterspelaren springer med gråten i halsen till avbytarbänken för omplåstring. Ivarsson är säkerheten själv i målet och gör fina parader trots arbetsbördan var väldigt liten idag.

I Landvetter förtjänar Andrea Sjöberg i målet extra beröm tillsammans med Isabelle Löfwendahl. Isabelle var Wings i särklass bästa kraft framåt trots att hon startade som back. I tredje perioden fick hon spela forward och satte Buråsförsvaret i arbete gång på gång. Även Emelie Skyman förtjänar att nämnas. Med sina zorrofinter rev hon ner applåder från läktaren.

I Burås gör försvaret en kollektivt bra insats och alla kan vara nöjda med sin prestation. Trots att West-Westerberg stjäl rubrikerna framåt gör övriga spelare även de en solid insats. Extra intressant ska det bli att följa nyförvärven som huserade både i försvaret och i kedjan idag.

En bur: Erika Lindberg. Kul att se denna trotjänare fortsätta underhålla de gröna fansen. Två mål idag. Gammal är äldst, eller hur var det ;) ?

Två burar: Sara West. Jobbar hårt och verkar kunna hitta kollegan Malin med förbundna ögon.

Tre burar: Malin Westerberg. 5+3 idag. Låga odds på att ta hem titeln "årets poängdrottning".