Burås IK - Landvetter IBK 6 - 7 (2-0, 3-3, 1-4)

@ Svingeln

Damerna åkte på en blytung förlust hemma mot nästjumbon Landvetter.

Efter att ha kontrollerat matchen i två perioder tappade man kommandot och spelet i tredjeperioden där Landvetter kom ikapp och i sista minuten förbi.

Det var en tuff match från första minuten och det märktes att det var två lag som kände varandra väl. Burås började bäst och gjorde även 1-0 efter fyra minuter genom Hanna Jonasson. Man fortsätter kontrollera tillställningen och gör 2-0 efter 10:18 genom Sara West, vilket perioden också slutar. Burås har mer boll, fler chanser och fler skott på mål.

Andra perioden är mer händelserik än första och Burås försöker rycka men Landvetter kommer hela tiden ikapp och vägrar ge upp. Burås har fortfarande fler skott på mål och mer boll men Landvetters bästa lina börjar få upp farten och skapa allt mer.
Perioden slutar 3-3 och det står alltså 5-3 till Burås efter andra perioden. I Burås gjorde Jessica Olsson ett mål och Malin Westerberg två.

I tredje sätter Landvetter högre press från start men Burås gör första målet genom Ebba Cohen. Det känns som att matchen här är Burås och att säsongens första trepoängare ska inkasseras.
Återigen kämpar sig Landvetter dock tillbaka och lyckas reducera två gånger om innan Burås tar timeout.
Timeouten ger Burås nytt mod och man håller emot Landvetter i ytterliggare sju minuter innan det smäller igen och matchen är kvitterad.
13:44 kommer kvitteringen. Båda lagen går för segern i slutet och det är full fart framåt. Tyvärr har Landvetter flytet med sig idag och avgör matchen med ett 6-7 mål bara 34 sekunder innan slutsignalen.
Burås försöker förgäves skapa något i slutsekunderna, men Landvetter håller undan.

Burås gör överlag en bra match, men kan inte riktigt hålla huvudena kalla när Landvetter börjar komma ikapp.
Det är bara att bryta ihop och komma igen, säsongen är långt ifrån över!