Burås IK - IBK Göteborg 2 - 10 (1-4, 1-1, 0-5)

@ Svingeln

Period ett startade i ett högt tempo och det var bortalaget som började bäst. Efter nio minuter kom första målet efter en passning snett inåt bakåt till en frispelad IBK-spelare. Detta följdes av ett par strålande räddningar av Linda I, som hindrade IBK att dra ifrån. Istället kom 1-1 12.54 efter ett strålande väggspel mellan RB och Linda E där RB till slut satte den. Snyggt! Glädjen blev kortvarig då IBK åter tog ledningen en dryg halvminut senare, efter en passning från stolpen. Efter detta kom Burås igång lite bättre och skapade lite möjligheter men det var fortfarande IBK som hade mest boll. Under periodens sista två minuter lyckades bortalaget göra två mål, båda efter frislag där spelare kunde springa sig fria framför mål.

Burås såg ut att vara mer taggade till andra och startade bra. Tyvärr blev det nytt baklängesmål redan efter två minuter. Efter detta jämnade spelet ut sig lite och Burås började skapa en del chanser. Efter en utvisning drygt fem minuter in i perioden fick Burås visa upp ett strålande boxplay. Efter 14.27 fick man sen äntligen utdelning på sitt slit när West satte bollen från dålig vinkel efter en snygg diagonalpass utifrån från Sanna. Klar uppryckning i andra perioden som också slutade 1-1.

I tredje perioden fortsatte Burås jobba på bra, trots att siffrorna rann iväg. 2-6 kom efter 2.25, efter en snabb passning snett inåt/bakåt. Ungefär sex minuter in i perioden kom en kopia på 1-4-målet efter ett frislag från hörnet. 2-8 kom efter ett snyggt skott utifrån sargen, 2-9 efter att IBK kommit två mot en. Slutresultatet fastställdes efter en sällsynt målvaktsretur från Linda och en påpasslig IBK-spelare framför mål. Tredje perioden blev lite sämre än andra från Burås sida men man visade ändå att man orkar en hel match trots bara två femmor mot drygt tre hos IBK.

Sammanfattningsvis en bra insats trots stor förlust. Vi får ta med oss att vi orkar hela matchen, att vi är bra i pressen och hindrar motståndarna i kontringsspelet och att vi har ett bra boxplay. Vi kan bli bättre på att hålla koll på löpningar framför eget mål när motståndarna väl fått igång sitt anfallsspel och att vara med från start i matchen. Idag mötte vi ett bättre lag i IBK Göteborg som vann rättvist om än med kanske lite stora siffror.