Burås IK - FBC Lerum 0 - 17 (0-3, 0-10, 0-4)

@ Svingeln

När årets andra hemmamatch i Svingeln startade så stod serie trean Lerum för motståndet. Burås går in i matchen med några viktiga avbräck i form av Lisa, Hanna och Malin för att nämna några. Däremot säger vi välkomna till Viktoria och Siri som gör debut i Buråströjan idag.

När publiken väl satt sig på plats i Svingeln så fick dom se en stark inledning av Burås som skapar många chanser och tryckte tillbaka Lerum i plan. Efter inledningen så undrade man varför inte Burås tagit några poäng i år än.
Malin W hade ett farligt stolpskott, Sara var nära att hitta Jessica i slottet där hon använder sin längd till att få bollen på mål. Men här börjar man se att Burås inte har något flyt och att säsongen har satt sina spår i huvudet, för att bollen vill helt enkelt inte in.
Utan istället bjuder Burås på en ordentlig markeringsmiss som ger Lerum skyttedrottning Nicole Skager öppen gata och gör inget misstag och sätter 0-1.  Redan här känns det som att Burås börjar tvivla på matchen och bara minuter senare sätter samma Nicole 0-2 med ett zorromål när Sanna sitter utvisad. Lerum har nu ett spelmässigt övertag och Burås får fokusera på att försvara sig. Men innan perioden är slut så hinner Nicole sätta sitt tredje mål för dagen.

Burås hemmaklack hade inte gett upp utan gav hemmalaget sitt fulla stöd i början av andra perioden. Men det var nog det ända som var positivt som den andra perioden gav till Burås. Lerum hade lekstuga och när Burås väl fick upp bollen så ville den inte in. Burås bjöd dessvärre på många misstag i markeringspelet och bjöd Lerum på många chanser som dom inte var sena på att utnyttja och sätter 10 mål under mitten akten.

Nu när sista perioden ska inledas så ställer Burås upp mer avvaktande och sjunker ner mer i egen zon och på så sätt minimera ytorna som Lerum så effektivt utnyttjat i dom två tidigare perioderna. Detta lyckas väl, Burås stoppar upp deras uppspel och kan komma på några kontringar, men orken finns inte i benen och chanserna rinner ofta ut i sanden. Men försvarsspelet ser bättre ut och Lerum får inte alls lika stora ytor även fast dom har bollen stora delar av tiden, men Burås kan hålla dom på avstånd. Period siffrorna skrevs till 0-4 och totalt 0-17.

Burås kämpar på tappert och hänger inte med huvudet. Men det syns tydligt att försvarsspelet inte riktigt funkar när Burås ställer upp som dom gör i första och två andra perioden. Men när Burås sjunkit ner och gör ytorna mindre mellan lagdelarna så ser det bättre ut.
Burås har inte haft något lätt år med renovering av Svingeln och spelarbrist som ger sämre träningar och inte den grunden som krävs för att spela div 2 i år. Men lagmoralen och glädjen saknas inte. Och det är det absolut det viktigaste när man idrottar!