Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Juha Kemppinen ansluter

Det har blivit dags att presentera det första nyförvärvet för Burås herrar. Från de tusen sjöarnas land har Burås hämtat in det finska lejonet Juha Kemppinen. Juha har spenderat de senaste åren i Schweiz där han försökt återskapa Big Bang, men nu har kärleken dragit honom till västkusten.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”I Juha får vi ett stabilt målvaktspar tillsammans med Borgen. Båda är träningsvilliga och jag tror det kommer bli en bra fajt om förstaspaden i år. Juha har snabba reflexer och han har redan smygdebuterat då han vaktade kassen i Prag. Även om vårt fokus inte var på innebandy där nere så visade han att han kommer hjälpa laget vinna matcher.”Såhär säger Juha själv om övergången:  


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?


Jag ville börja om innebandy efter en liten paus och i ett nytt land. Jag började med provträningar med några lag som spelar i Herr4an och Herr3an. Men jag ville ha lite mer tempo så jag bestämde mig att prova en lite högre nivå. Burås spelar närmaste hos mig så den var första klubben som jag kontaktade. Och jag behövde inte söka längre! Både klubben och laget har välkomnat mig jätteväl och jag tror att jag har valt rätt. Träningsläger i Prag i augusti fastställde att laget är sportigt och seriöst, just som jag!


 


Vad är dina förväntningar på säsongen?


Målet är att vinna mer matcher än förlora. Jag har inte spelat en full 60 minuter match på ett par år så det är spännande att se hur min första match ska gå. Jag vill spela bättre än jag har någonsin spelat och trivas på samma gång. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att vinna matcher!


 


Efter varje seger ska ritualen ”ringen” utföras av den äldste i truppen. Eftersom du är äldst kommer du alltid få köra ringen. Hur känns det?


Är alla verkligen så unga? Eller är jag verkligen så gammal?!? Vi såg på träningslägret att jag kan göra ringen, men jag behöver lite träning innan att det blir perfekt. Vi måste alltså vinna många matcher!


 


Hur går det med svenskan? Vi förstår att det är svårt att förstå jättarna och de andra skåningarna.


Jag vet inte om det är bara dialekten som gör att jag förstår inte skåningarna. Bara skojar ;) Det är mer ett språk än en dialekt. Jag börjar förstå svenska ganska väl men ibland måste man vara tålmodig med mig. Och jag pratar som en idiot eller ett barn förstås.


 


Vi hälsar Juha varmt välkommen till Burås!