Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Andreas från Frölunda är klar!

Nästa nyförvärv är lika inhemsk som Feskekôrka och Leif Loket Olsson. Han är kusin med kapten Alfredsson och har länge varit smygsupporter till de gröna. De senaste säsongerna har han tillhört seriekonkurrenten Frölunda och vi får se om det är en trojansk häst eller ej. Mannen heter Andreas Johansson och är 28 jordsnurr.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”Andreas är en fysisk spelare som vill profilera sig som en go gubbe. Jag tycker mig se samma slit och offervilja i honom som i kapten själv. Det kanske ligger i släkten? Återstår att se om det är lika mycket gnäll på domarna som kusinen. Jag tror vi kommer få se Andreas göra mycket jobb i det tysta, även om han själv är mest nervös över att Burås inte kör med fasta nummer på tröjan.”Bläcket har precis torkat när Andreas själv kommenterar övergången.


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?
Haft en dialog med M.Alfredsson under flera år och Burås har alltid verkat vara ett gott gäng som lägger stor vikt på ett gött tugg, likt mig själv. Dessutom säger ryktet att fyspassen ligger på en alldeles lagom nivå. Efter några träningar med laget kan detta bekräftas och jag tror att det kommer bli en rolig säsong.


Vad är dina förväntningar på säsongen?
Serien ser tuffare ut i år och jag förväntar mig många tuffa matcher. Målet skall givetvis vara att plocka så många poäng som möjligt och nosa på en topp 3 placering. Själv skall jag försöka bidra med så mycket jag kan, både på och utanför plan.


Du kommer från seriekonkurrenten Frölunda. Hur ska det bli att möta dina gamla lagkamrater?
Kommer bli riktigt sköj! Kan tyvärr inte lämna några garantier på att jag håller mig borta från utvisningsbåset i dessa matcher.


Du är kusin med Kapten Alfredsson. Finns det risk att du blir Kaptenens ”gullebarn” och att övriga kommer störa sig på det?
Jag är övertygade om att El Capitano sköter sitt jobb professionellt så ser inte att det skall bli några problem.


Vi hälsar Andreas varmt välkommen till Burås!