Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Silly Season

Nyförvärv: Samuel Ustinov Svensson

Silly Season

Här kommer en något försenad presentation av det senaste nyförvärvet.
Samuel Ustinov Svensson innehar dubbel licens, vilket betyder att han kan spela obegränsat med både Burås samt moderföreningen Sörgården. Burås och Sörgården har haft ett samarbete sedan många år tillbaka, och tillslut lyckades man komma överens om släppa över Samuel med dubbel licens.
Samuel kom till Sörgården när de låg i division 4, och blev sedan en stabil sista utpost i det svårpenetrerade Sörgårdenförsvaret. Förra året avancerade man till division 3, där Samuel var en av nyckelspelarna.
För att få så mycket tränings- och speltid som möjligt tränar och spelar Samuel med både Burås och Sörgården. En riktigt innebandyfantast med andra ord.
Samuel har redan vaktat kassen en match, Partille borta, där han stod för ett flertal kvalificerade räddningar och såg till att Burås tog en pinne.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


Det kändes bra att få in en målvakt till då träningar med en målvakt är tråkiga. Samuel är ung och lovande, och kommer skaffa sig viktig rutin från division 2 under detta året. Hans signum är snabba förflyttningar samt att limma bollar och sätta igång spelet fort. Han gillar att träna, och suger åt sig målvaktstränaren Christoffer Gustafsons instruktioner som en svamp. Min förhoppning är att Samuel ska ansluta till Burås på en permanent övergång till nästa säsong.    


  


Såhär säger Samuel själv om övergången:


 


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?
Jag valde att köra med Burås då jag alltid har velat spela så högt jag kan nivåmässigt och alltid velat utvecklas och kände att Burås är ett steg i den riktningen.
De första intrycket av laget är att det är ett skönt gäng med ambitionen att prestera högt på matcher och samtidigt kunna ha kul.


 


Vad är dina förväntningar för säsongen?


Förväntningarna för säsongen är att vi ska komma på så bra placering som möjligt i serien och att vi ska ge topplagen i serien riktigt tuffa matcher.
Mina förväntningar på mig själv är att jag ska utvecklas, vara jämn och prestera på topp hela säsongen.


 


Du kommer ju att spela med både Burås och Sörgården via dubbellicensen. Kommer du vara dubbelt så trött eller dubbelt så stark när veckan är slut?
Med rätt förberedelser, dubbelt så stark!