Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Damernas Pragresa

Vi har sett till att supermarketen bredvid hostelet kommer överleva hela detta året med. In och ut, bubbel, öl, chips osv.

Onsdag kväll tog vi oss till en park för lokalt häng. En flaska bubbel för 100 kr och ja, då blev det några stycken. Där avnjöt vi även den godaste kebaben, om det beror på bubblet får vara osagt.

Gruppspelsmatcherna låg ute på vischan. Men vi var uppskattade, byggarbetarna blev alldeles till sig. De fick inget jobb gjort så att säga. Fördomar om tjeckisk förort uppfylldes då tanten i den tillfälliga kiosken stod och rökte samtidigt som hon hjälpte oss. Här talade man inte engelska.

Första matchen: Burås - Piva Ladies (GER)


Vad hade vi att vänta? Hur bra var vi? Hade vi någon koll? Tre kedjor och 5 backar. 2 målisar. Boven debuterade, precis som Björnen.
Kom igång efter ett tag. Deras enda bra spelare var målvakten, hon var grym! Hon var bättre med åren, 46 år.
Vi var bättre, men skapade lite väl få chanser. Därför var det nervigt när de fick in 1-1.
Snabba och korta byten, berodde nog mest på att vi inte orkade mer än 30 sekunder.
1-0 (Malin), 1-1, 2-1 (Sandra), 3-1 (Karin).
Började tufft, Vickan blev nitad. Näsblod och tårar.
Efter matchen införs matchens lirare som innebär prinsesskrona och en jägershot. En jägershot gick även till matchens "extra-pris", som kan gå till matchens miss, matchens skott, matchens fall osv. Vickan fick för matchens näsblod. Matchens lirare blev Malin.

Match 2: PSN Tatran Střešovice (CZE) - Burås
Gruppens bästa motstånd. Hårt satsande lag. Extremt högt tempo hela matchen. Typ 35 grader i hallen, sjukt svettigt.
1-0 (Sandra), 2-0 (Sandra), 2-1, 3-1 (Sanna).
Kunde varit ett motstånd i serien.
Fritt fram att göra vad man vill, domarna hade lite svårt att döma, åt båda håll.
Matchens miss gick till Sjövind som borde gjort mål på pass från Malin. Matchens lirare blev Sandra efter två mål.
Införde något nytt inför matchen, Jossan höll i ett enklare yoga-pass som uppvärmning.

Under torsdagen lyste solen, vi passade på att bada och sola innan vi åt på en fantastiskt bra resturang precis vid vattnet. Denna kväll började även utelivet för några spelare.

Match 3: Burås - Fbc Žraloci Příbram (CZE)
Fredag morgon, matchstart 9.40. Regnade konstant hela dagen. Som dränkta katter genomförde vi en stel yoga-variant bredvid planen. Det tjeckiska sekretariatet hade aldrig sett på maken. Vi startade väldigt segt. Låg under med 0-1, efter miss i muren vid ett frislag. Några murare lär vi nog aldrig bli då detta är något vi lite för ofta missar på. Men sen släppte det, 6-1, efter mål av Sandra, Vickan, HJ, Karin och två av Sjövind. Nyförvärvet Björnen fick även hon näta för första gången i den gröna tröjan.
Matchens extrashot gick också till Björnen just för första målet, medan HJ blev matchens lirare.
Gruppsegrare och nöjda åkte vi hemåt i regnet. Efter ombyte och några öl begav vi oss till herrarnas match. Vågar påstå att vi var turneringens bästa hejarklack. Pompoms, hejarrop, öl-delivery i paus och tuttvisningar.
Därefter hittade vi ett klassiskt öltält, tillsammans med några schweizare höll vi låda.

Festandet fortsatte och en tapper skara tog sig ut och gjorde staden osäker även denna kväll.

16-del: Vendelsö IK (SWE) - Burås
Mycket slitna begav vi oss lite för sent för att spela 16-del. Motståndare var Vendelsö eller Two Generations. Ett gäng rutinerade mammor spelade ihop med sina snabba döttrar. Vi var för trötta, för lite jävlar anamma. Förlust med 1-2 (Burås mål av Sandra). En timme senare eller 5 minuter längre match och resultatet hade nog sett annorlunda ut.
Matchens extrapris gick till Ann efter att hon gjorde en rockad bland positionerna vilket resulterade i mål direkt. Som mentalt stöd fick även Jossan en jägershot, och Cakan blev matchens lirare.
När vi tackade fick vi höra "här osar det sprit".

Lördagkväll och sista festkvällen. Samma skara som höll ut i torsdags var såklart även på denna kväll. 5 damer och hela herrlaget höll låda till småtimmarna. Burås avslutade med flaggan högt i topp. Damerna lär med största sannolikhet återvända, vi har ju faktiskt inte ens besökt The Pub.