Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Silly Season

Möt Daniel Markovic

Silly Season

Turen har nu kommit till herrarnas senaste nyförvärv, Daniel Markovic. Damlaget brukar numera hänga kvar och titta på herrarnas träningar och matcher, och vi är tämligen övertygade det beror på Snygg-Daniels intåg i Burås. Han kommer från Blekinge men tyckte vattnet var för bräckt och sökte sig därför till salta Göteborg. Efter spel i en mängd olika nivåer bestämde han sig för division 2 och Burås. Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om värvningen: ”Daniel är en spelare som ska ha mycket boll. Bra saker tenderar till att hända då. Han är väldigt allround och lirar på alla positioner förutom målvakt (än så länge i alla fall). Jag fick nys om Daniel via en spelare i damlaget, som bestämt hävdade att vi skulle värva honom, enbart pga att han var snygg.”



Såhär säger Daniel själv om övergången.


 


Du har precis skrivit på för Burås. Varför blev det just Burås och vad är dina första intryck av klubben?


Stämmer! Sagan om Burås nådde mig redan för ungefär ett halvår sedan när jag bodde i Växjö och precis hade fått reda på att jag fått jobb här i stan. Jag slog då en signal till min gamla vän Fjunis (går visst under namnet Sylt(Victor Sjöblom) här i Göteborg) som sa att Burås var en no-brainer. Då jag uppenbarligen litar blint på Fjunis så bestämde jag mig egentligen där och då för att jag skulle testa när jag väl flyttat upp. Sagt och gjort och efter tre svajiga träningar fick en lönnfet Markovic frågan om han vill fortsätta. Ett självklart ja blev svaret.
Vad gäller första intryck är det klart positivt. Tycker mig ha hamnat i ett stabilt gäng med fint gung och en vilja att hitta på lite skit tillsammans på fritiden, vilket passar mig perfekt. Att det finns ett gäng duktiga innebandyspelare och rejäla vinnarskallar är såklart också ett plus.


 


Vad kommer du att tillföra laget och klubben i år? Vad ska vi ha för förväntningar på dig i år?


Bra fråga. Först och främst kommer jag försöka tillföra lite gott tugg och positivt energi i allmänhet. Vad gäller det innebandymässiga har jag inledningsvis fått överge min sedvanliga position som offensiv sarg-snurrare för att agera back, vilket jag egentligen inte har större problem med även om jag föredrar offensiva sarghörn snarare än defensiva. Vart jag än spelar ska jag dock försöka bidra med hårt jobb, någon snurrfint och förhoppningsvis en assist eller två!


 


Vissa i damlaget kallar dig för "SnyggDaniel". Är du Burås nya posterboy? Hur många selfies har det blivit hittills?


Jaså? Om det skulle vara sant skulle det vara första gången sen jag var 15, hade sidolugg och blonda slingor jag blir kallad det. Hur gärna jag än skulle vilja vara Burås nya posterboy så känns det spontant som att positionen redan är upptagen av (en förmodligen självutnämnd) Hampus. Jag har inte tagit en selfie sedan våren -08, så jag får väl helt enkelt ta en selfie-skola med vår riktiga posterboy och återkomma!


Vi hälsar Daniel Markovic varmt välkommen till Burås.