Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Så slutar division 2 2015/16

Hur kommer division 2 2015/16 att sluta? Burås är som bekant nykomlingar och har således inte stenkoll på lagen i serien. Detta tips får därför tas med en nypa salt och mer ett sätt för att få igång det goa tugget i gästboken. Burås har de senaste åren varit division 3 medelpunkt och alla vet att det är på deras hemsida man ska hänga för att få reda på det senaste. Det återstår att se om hemsidan blir lika populär i division 2. Vi hoppas på det!


 


De flesta verkar vara överens om vilka som vinner serien, och vilka som kommer jaga kvalplatsen. Åsikterna kring hur mellanskiktet och bottenträsket kommer se ut går dock isär. Vissa har till och med varnat för att årets division 2 kommer vara ett riktigt getingbo där oväntade förluster kommer ske oftare än Stefan Löfven bryter vallöften. Nedan kommer en fullt möjlig sluttabell.


 


1. IK Zenith


2. Stenungsunds IBK


3. Billingsfors IBK


4. Sportlife Kungälvs IBK


5. Guldheden IK


6. FBC Sisjön


7. Burås IK


8. Landvetter IBK


9. Öckerö IBK


10. Frölunda IBK


11. IBF Älvstranden


12. Eken IBK


 


Det blir med största sannolikhet ingen dramatik om förstaplatsen. Zenith har en starkare trupp nu än förra året då man precis trillade ur division 1. Flera av spelarna kunde spelat högre upp om de velat vilket gör att inget lag kommer kunna mäta sig med Zenith över 22 omgångar. Organisationen är välmående och kommer vara väl förberedda på vad som krävs i division 1.


 


Fajten om andraplatsen kommer antagligen vara jämnare. De flesta är överens om att det är lag 2-4 det kommer att handla om, med Sisjön (fd Lindås) som outsider. Sisjön sägs ha väldigt lovande spelare, men det kommer antagligen inte räcka mot dessa lag. Topplagen får däremot se upp med Sisjön då de säkerligen är kapabla att slå alla lag.


 


Guldheden har gubbar som med lätthet kunde vara pappa åt många andra spelare i serien. Det är därför extra fascinerande när dessa gubbar gör så pass mycket poäng. De kommer antagligen ligga på samma nivå även i år vilket ger en plats på övre halvan för laget.


 


Sportlife Kungälv spås även ligga i toppen. Målsättningen på sikt är att avancera men man får nog vänta något år till.


 


Billingsfors är bortamatchen alla lag från Göteborg egentligen vill slippa. En lång resa på en tidig fredagskväll, vilket resulterar i att folk måste ta ledigt från jobbet för att kunna spela denna match. Till råga på detta har de ett massivt publikstöd. Billingsfors var ytterst nära att knipa kvalplatsen förra året, men föll i den avgörande matchen mot Mölndal. Extra surt var det nog att Mölndal sedan klarade kvalet och avancerade till division 1. Att Billingsfors kommer vara med och utmana om platserna uppåt råder det inga tvivel om, och kan mycket väl knipa en andraplats.


 


Stenungsund är ett stabilt lag som åkte ur ettan förra året. Tappet av Philip Vrakking kommer kännas. Man har trots detta en stark trupp och borde vara med och kriga om de ädlaste placeringarna.


 


Då vet vi hur den övre halvan kommer se ut. Men hur går det då på den undre halvan? Förra året krävdes det 12 poäng för att hänga kvar. I år kommer det sannolikt behövas fler då inga lag är så pass svaga som Marstrand och Lindome. Spontant känns det som att alla lag på den undre halvan kan vara inblandade i en bottenstrid i sista omgången i mars.


 


Att placera Burås på en sjundeplats kan tyckas kaxigt. Faktum är dock att seriesegraren i division 3 historiskt sett gått väldigt bra i sitt första år i tvåan. Burås har definitivt en trupp i klass med vad Landvetter hade för två år sedan, men skillnaden är att moralen är aningen sämre hos de gröna. Det kommer komma många roliga och smått otroliga ursäkter för att inte spela match hos gröna i år. Är det då nyckelspelarna som är borta kommer man ha svårt att hävda sig mot de bättre lagen. Försvaret är dock svårpasserat och bakåt har man tre mycket duktiga målvakter. Hemma i Svingeln har man en smått otrolig svit (i division 3 visserligen) där man får gå tillbaka till 8 december 2013 för att hitta senaste förlusten. Letar vi efter en förlust med fler än ett mål får vi rulla tillbaka bandet ända till 25 februari 2012 då Zenith vann med 7-4. Burås andas självförtroende i Svingeln och de flesta kommer få svårt att ta poäng där.


 


Precis under hittar vi Landvetter. Man har några riktigt tunga spelartapp till bl.a Zenith och det kommer märkas. Truppen är hyfsat jämn med en stjärna som sticker ut. Joakim Örneflo kommer på egen hand vinna matcher åt Landvetter, speciellt mot de sämre lagen. Spelar han mer än 15 matcher borde inte Landvetter riskera nedflyttning.


 


Varken Öckerö eller Frölunda hade någon kontakt med övriga lag förra året. Öckerö är starka hemma men kommer säkerligen vara med i en bottenstrid. Nytt kontrakt får anses som en godkänd säsong.


 


Frölunda har tappat rejält sedan man var uppe i ettan och krigade. Klubben själva siktar på topp4, ett mål de antagligen kommer få väldigt svårt att nå. Man vann visserligen sin grupp i DM nu under försäsongen. Vi ska dock komma ihåg att man mötte Pixbos div 3 och ett kraftigt desarmerat Eken.


 


Älvstranden visade upp ett väldigt stabilt spel i trean förra året, för att sedan snubbla på målsnöret när det gällde som mest. I trean fick man föra spelet i nästintill alla matcher, vilket passade laget ypperligt. Såvida man inte stärkt upp backsidan under silly season är det en väldigt framtung trupp. Framåt har man fina kvaliteter, men bakåt kommer det läcka in bollar, speciellt i tvåan. I år kommer man sannolikt inte vara det spelförande laget och då kommer man få det tufft att freda sin kasse. Burås har här en fördel då man spelar bättre när man slipper föra spelet. Älvstranden division 2 sejour riskerar att bli ettårig.


 


Sist kommer alltså Eken. Laget som har kommit på övre halvan de senaste två säsongerna. Truppen verkar vara tunn och mot Frölunda fick man slutföra matchen på sju gubbar. Man var tvungna att ställa in träningsmatchen mot Burås och man undrar om inte Eken kommer få det väldigt tufft i år. Kungen av Eken har lämnat för Mölndal. 84 poäng på 22 matcher skojar man inte bort. Vi pratar givetvis om Jim Johansson. Att brorsan Dennis följde med bror sin var ännu sämre för Eken. Jim har varit en extremt stor anledning till att Eken avancerat i systemet och nästan sniffat på division 1. Division 2 blir en profil fattigare och såvida inte Jim kommer hem innan transferfönstret stänger kommer Eken få det svårt att hänga kvar.