Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Guldhedens IK H2 - Burås IK 11 - 6 (3-0, 5-4, 3-2)

@ Valhalla A-hall

Serieledande Burås skulle ta emot Guldheden i ett smått klassiskt möte. Guldheden stod inför omgången på noll pinnar och var således sugna på vinst. Målproduktionen har det inte varit något fel på, men bakåt har det läckt lite för mycket.

 

Burås planerade på att starta på tre femmor, men får under helgen lite olika återbud som raserar dessa planer. Hampus mamma hade tagit hand om tvätten och sällan har vi skådat så fint vikta kläder. I omklädningsrummet haglar citaten tätt (se längst ner på sidan) och vi hade kunnat skriva en bok om allt som sades.

 

Med en halvsjuk Josef behövdes en annan kapten. Coach Oscar ger Magnberg förtroendet. Att ens tonåringar spelar i Burås hör till ovanligheterna, och någon kaptenstatus lär aldrig ha skådats i herrlaget tidigare. Inför matchen pratar Burås om att man ska vara med i början av matchena, då man börjat tidigare matcher i tunga uppförsbackar.

 

Ord och handling är två olika saker, något Burås återigen får uppleva. Efter första perioden står det 3-0 på tavlan till Guldhedens favör, och det är svårt att påstå att det är orättvist. Guldheden är vassa när läge ges och är väldigt tunga att möta. Att Burås försvarsspel inte riktigt klickade skulle vi få erfara flera gånger.

 

Andra perioden börjar dock på bästa sätt när Henke gör 3-1. Denne man verkar prenumerera på psykologiska mål. Mittperioden skulle innehålla hela 9 mål, vilket vittnar om att inget av lagen kan vara speciellt nöjda med sina försvarsspel. Så fort Burås reducerade släppte man ett bakåt i bytet efter. Guldheden körde på sin vanliga taktik, dvs slå långbollar på sina forwards och vinna 1-mot-1 situationen framför kassen. Matchens huvudfigur Rickard Hofgren gick inte att stoppa och skulle hinna göra fyra mål innan matchen var slut. Guldheden får två extremt viktiga mål i 7-4 och 8-4 innan det är dags för pausvila. Burås får i slutskedet chansen i 5 mot 3, men den annars så effektiva powerplayformationen lyckas inte förvalta detta.

 

Burås har nu gått ned på två femmor, vilket man fortsätter med i tredje perioden. Hampus sätts ner på backen och gör ett strålande jobb på denna position. Burås sätter nu högre press och det märks att gubbarna i Guldheden blir trötta och slår allt fler felpass. Mackan gör 8-5 och Ludde gör sedan 8-6 med halva perioden kvar att spela. Burås får sedan ett PP men det vill sig inte idag. Guldheden blir fulltaliga och dödar sedan kort efter matchen med 9-6. Slutresultatet blir 11-6 men det är ett gäng uppgivna Buråsare vi ser de sista minuterna.

 

Första förlusten i division 2 är ett faktum. Man blir även av med sin serieledning. Kanske detta kan ta bort hybrisen som rådigt i truppen på senaste? Guldheden är inget oslagbart lag, men idag är man bättre på de flesta fronter och vinner klart rättvist. Parketten i Valhalla är svårspelad, men Burås är inte i någon position att gnälla på motståndarnas hallar då man själva huserar i Svingeln. De flesta lag väljer nog Valhalla före Svingeln alla dagar i veckan. Vi får lyfta på hatten till Rickard Hofgren som trots sin ålder (44 år) gör fyra kassar. Detta är helt klart imponerande och de flesta av hans lagkamrater är inte purunga de heller om man säger så. Guldheden utnyttjar sina starka sidor och kan sedan rutinerat spela hem matchen.


Burås försvarsspel fungerade inte alls. Anfallsspelet blir bättre mot slutet av matchen men även här finns saker att jobba på. Powerplay har varit anledningen till att man tagit poäng i de tidigare matcherna. Idag kammar man noll i denna spelform och det är en av anledningarna till att man förlorar. Denna serie verkar vara extremt jämn och alla slår alla. Nästa vecka är det dags för Öckerö hemma i Svingeln.

 

En bur: Ludwig Thorson. Var extra taggad mot sitt gamla lag. Hänger två kassar och sliter hårt över hela banan.

Två burar: Hampus Markkrona. Har sett pigg ut senaste matcherna och spelar idag även back. Gör ett bra jobb.

Tre burar: Markus Alfredsson. Har haft det tungt poängmässigt i inledningen av säsongen men får hänga två kassar idag. Tyvärr räcker det inte för seger.

 

Hört på bänken:

 

”Vi kommer dra det sista strået till stacken”

Patrik Nilsson blandar ordspråk hej vilt i Omgångens profil. Avd. Det nya språket.

 

- I vilken serie spelar Vänersborg?

- I Västergötland division 2.

- Var spelar vi då?

- I Göteborg division 2.

Anton Berce har inte riktigt koll på distrikten. Avd. Man läser inte geografi på Chalmers.

 

”Ställde du om klockan åt fel håll Conny?”

Henric Andersson kommenterar Connys sena ankomst. Avd. Om han gjorde det borde han väl kommit två timmar för tidigt istället?

 

”Det är ingen som har monologa klockor längre”

Johan Montin ger sig in i klockdebatten. Avd. Nuförtiden har alla dialoga klockor.   

 

- Jag är nya Josef nu. Jag har varit förkyld i två veckor.

- Du är inte ens nära. Kom tillbaka om två månader så kanske vi kan snacka.

Christoffer Gustafson tror han tagit över titeln som lagets sjukling men Josef själv klipper snabbt av honom. Avd. Ingen ska få överta Daniel Zetterlunds hederpris.