IBF Göteborg H3 - Burås IK 3 - 4 (0-0, 2-1, 1-3)

@ Torpahallen

Det var under söndagen dags för Burås att ta sig ut till den mycket trevliga Torpahallen för säsongens sjunde match och ett möte med nykomlingarna IBF Göteborg. Stämningen i truppen hade varit god under veckan och pratades om fokus och att sätta dit chanserna så skulle segersviten kunna byggas på. En 17 man stark trupp var tidigt på plats och backades upp av Conny som vågade sig tillbaka från sin scoutingresa i västra USA och därmed sätta sitt hundraprocentiga facit som coach på spel.

Conny var minst lika taggad som spelarna och laget fick ett extra välfyllt utdrag ur taktikpärmen inför matchen. En del av det berodde på att det för dagen enbart bjöds på 10 minuter uppvärmning på plan. Kan tycka man kan förvänta sig lite mer av matcharrangemanget som dessutom briljerade med att få fram ett matchprotokoll sekunder innan tänkt matchstart. Om detta var ett slugt försök att störa gästerna kan jag inte svara på men Burås lät sig inte störas.

Matchen drar igång och vi får se ett svängigt spel där inget av lagen egentligen lyckas skapa farligheter till en början. IBF har för dagen framförallt en riktigt spelskicklig kedja med ungdomar som trycker tillbaka Burås men slarvar när det börjar närma sig målchanser. Detta leder till att Burås skapar ett antal kontringar där man kommer 3 mot 2, 2 mot 1 men avsluten är på sin höjd mediokra och de som inte hamnar i sarghörnen kan Göteborgs målvakt enkelt plocka åt sig. Lagen byter lite halvchanser men de tillresta supportrarna suckar när de får konstatera att inte ens ett powerplay i slutet av perioden kan spräcka nollan. 0-0 efter första.

Trots resultatet är det positiva tongångar i omklädningsrummet och Conny konstaterar att vi hade kunnat göra 4-5 mål om vi avslutat bättre. Skotträning på tisdag? Hursomhelst, lagen kommer ut till andra perioden och första halvan är i princip en kopia av första perioden. Inget av lagen hotar på allvar att spräcka nollan och mönstret känns igen från några av Burås perioder de senaste veckorna, man har farliga omställningar och kommer till lägen och skjuter över. Flera av spelarna sägs vakna upp på nätterna och skrika “PÅ MÅL!”. Till slut kommer dagens första mål. Det är Burås som gör det och det är givetvis på kontring. Filip har fått nog av försvarsspel och sätter full fart framåt och kan frispela Nord som knappt vågar ta i och skottet rullar enkelt in i den öppna kassen. Burås spelare tar periodpaus efter 18 minuter och IBF Göteborg kan lite turligt göra 1-1 på en kontring och av bara farten straffar man ett sovande Buråsförsvar på ett frislag efter 19:27 i andra.

Underläge inför tredje. Skulle Burås kunna resa sig eller skulle det bli ett onödigt poängtapp denna bortamatchen med? Fortsatt är det god stämning i Buråslaget och alla verkar vara överens om att spelet fungerar okej och att det är avsluten som måste bli bättre. Nu är undertecknad övertygad om att skotträning står på schemat. Laget kommer ut starkt och kan bryta ett Göteborgsanfall tidigt och Andreas Samuelsson visar att han lagt livet som “Nazistkung” bakom sig och avslutar kliniskt när han kommer ensam med målvakten. Ketchupeffekt inför framtiden?

En stund senare har Patrik förstått vad Conny menar med avsluten. Han trycker upp ett dragskott i krysset och vi har 3-2 till Burås. Det skall tydligen vara större chans att det blir mål om bollen går i krysset än utanför stolparna. Något vi får reda ut tisdag. Burås har ganska god kontroll på händelserna tills halva perioden har gått då en Göteborgsspelare hittar en lucka från kanten och kvitterar. Conny tar efter det timeout och plockar fram taktikpärmen igen. Man går ner på två femmor som får uppdraget att sno åt sig alla tre poängen. Man får ganska omgående utdelning och det är återigen Patrik som gör målet. Burås fortsätter att skapa chanser, frilägen, 3 mot 1 och frislag i slottet. Inget fungerar och Gabbe får komma upp stort mot slutet när Göteborg jagar kvittering.

Med 1.08 kvar drabbas ett för dagen oerhört disciplinerat Burås av en utvisning. Kontro är den skyldige och trots ett tappert försök att skylla på otur, tvingas Burås avsluta matchen med en man mindre. Kontro tar därmed ett grepp om den interna utvisningsligan. Burås försvarar sig exemplariskt och inte ens sex hemmaspelare lyckas få hål på Gabbe som gör en lysande avslutning på matchen.

Segern satt hårt inne men Burås tar över serieledningen i några timmar efter en match Buråsspelarna känner att de borde avgjort tidigare. Men det viktigaste är att laget vinner. För Conny, “Mr 100%”, är det viktigast att laget vinner när han är på plats. Det återstår två matcher innan VM-uppehållet och nästa vecka är vi tillbaka i Svingeln för ett möte med topplaget Ale.

En bur: Anders Knutsson. Startade säsongen lite senare än oss andra men växer för varje vecka. För dagen kapten och leder laget med stabilt försvarsspel med mycket få misstag.

Två burar: Gabriel Nilsson. Svår match då han får få skott på sig i första halvan av matchen. Spikar igen fullständigt efter 3-3 när matchen egentligen kunde gått hur som helst.

Tre burar: Patrik Nilsson. Tre burar för andra veckan i rad. Iskall i trängda situationer och återigen bidrar han med två viktiga mål och kunde gjort ett par till om studsarna varit med honom.

Några citat kunde söndagen också bjuda på:

Två ungdomslag har match innan vår match. Trolig ålder, 10-11 år. Tobbe hävdar annat:

-    “Dessa måste vara födda 1994.” Avd. Undra vad Lill-Gurra tror?

Hört under Connys taktiksnack inför matchen angående vridning i presspelet.