IBF Backadalen - Burås IK 3 - 3 (0-0, 1-1, 2-2, 0-0)

@ Lundbystrand 1

Hallå Buråsfans och övriga – här kommer ett rykande hett (eller isande kallt om man så vill) matchreferat från söndagens drabbning mellan Burås IK Dam och Backadalen

7 oktober är den 280:e dagen på året i den gregorianska kalendern och även den dag då hela Burås damlag tog sig över till Hisingen Island och närmare bestämt Lundbystrandshallen för att ta sig an Backadalens damlag.

Första bortamatchen för säsongen inleddes med diverse matchprepp. Vissa sprang långt, andra kort. Det stretchades, dracks trendiga redbullianska drycker, tigerbalsamdes bort krämpor och fredagens bortamatcher analyserades och diskuterades…en sedvanlig Burås-uppvärmning med andra ord.

Taktiken avhandlades snabbt och effektivt av matchcoach Didriksson: Vi vet typ ingenting om Backadalen men vi tänker att nyckeln till framgång är att våga ta mer avslut och göra mycket mål. Lät klokt tyckte vi alla och studsade glatt ut på plan. Studsa är ju även ett nyckelord för matchen, men det kommer vi till. Backadalen är ju en seriös förening med ambitioner. Vi pratar inte bara regelrätta tränare och icke missfärgade matchstrumpor – utan även fika till försäljning, speakers, läktare, luftkonditionering och line-up. Och publik. Härligt att ni bjuder till så fint, tycker vi i Burås som på sin höjd serverar fesljummet kaffe i Svingeln Arena.

16:00 blåser domarna igång och lattjandet kan börja. Första perioden ligger lite i en dimma för skribenten, men enligt statistiken på nya fräsiga webbplatsen innebandy.se, så slutar första perioden 0-0 och det avlossas bara 5 skott var från vardera lag. Låter onekligen som en blek period som inte kommer gå till innebandyhistorien. Vad som inte är Backadalens fel, men som ändå onekligen suger, är att golvet utgörs av något som borde utplånats efter att innebandyn gått från motionssport för avdankande hockeyspelare, till regelrätt sport, någon gång under tidigt 80-tal. Ja, det är parkettgolvet vi pratar om. Bollen studsar hej vilt mellan golv, sarg, klubbor osv. #Pingpongbandy
Men eftersom Svingeln Arena är ngt av ett mobboffer i innebandygöteborg så ska vi inte kasta sten i glashus.

Period nummer två, sidbyte och nystart. Burås trummar på och börjar behärska golvet. Sju minuter in i perioden får Burås en kontringsmöjlighet. Tornet Torndahl levererar bollen till Vickan Viding som går på avslut från slottet. Målvakten lämnar retur och undertecknad, lyckas ligga högst upp i banan och dunka in en retur (till träningscoach Jossans förvåning). Vackert mål? Nej, men vad gör väl det när man tar ledningen. Femman får chans att göra förutbestämd målgest, som avhandlas innan man glatt lämnar plan. Backadalen reducerar 8 minuter senare genom Emma Blomgren efter slarv i Buråsförsvaret.

Förlängningen slutar 0-0. Burås går för vinst och bästa chansen står Buråsspelaren Sandra Liden för, men tyvärr går bollen utanför.

Slutsignalen går. Undertecknad blir utsedd till matchenslirare, till hennes stora förvåning. Förläget stiger hon ner från läktaren och mottar en månadsförbrukning av hygienprodukter av det charmiga sekretariatet. Viktigaste priset delas dock ut i Buråsomklädningsrummet, till slitvargen och bortamatch Queen: Sandra Liden. Hurra!

Summa summarum så känns oavgjort som en förlust för Burås som kände sig som det starkare laget. MEN här deppas det ej. Vi blickar framåt mot nästa härliga möte mot IBK Göteborg. Bortamatch i Torpahallen, lördag 13/10 16:30 – Be there (or somewhere else) som Buråspubliken ibland brukar resonera.