Pixbo Wallenstam IBF - Burås IK 2 - 4 (0-2, 0-0, 2-2)

@ Wallenstamhallen

Höstsäsongens sista match gick av stapeln en tisdagskväll i Wallenstamshallen. Burås kom till spel med ett starkt lag, även om det var ovanligt skralt på ledarsidan. Avsikten var som alltid att ta hem tre poäng, men man vet aldrig med ett lag som Pixbo. Det är trots allt det enda lag som har lyckats plocka poäng av serieledande Partille hittills i år.

Inledningsvis kändes Burås starka och Pixbo tämligen uddlösa, även om det dröjde ett tag innan första målet kom. Lill-Ida fiskade upp en boll och serverade Frida, som lätt satte 1-0. Inte ett krysskott som man kanske väntar sig av Frida, men välplacerat så det räckte. Men Jättarna nöjde sig inte med det, och om nu Frida inte sköt i krysset så kompenserades det av Hanna Jonassons klockrena mål på pass av Romell.

Efter den längsta pausvilan ever påbörjades andra perioden, och nu började Burås det mediokra spel som skulle prägla resten av aftonen. Pixbo lyckades alltför väl med sin taktik och sitt försvarsspel, och Burås kom liksom ingen vart. Pixbo å andra sidan släpptes in mer och mer, även om det inte resulterade i något mer än skott utanför och en och annan boll som Linda plockade utan större problem.

Tredje perioden började och Burås blev lite förvånade över att Pixbo fortfarande inte gick upp och pressade. Burås tackade för detta och efter mindre än en minut utökade det för dagen uppflyttade backparet 2 x Sanna ledningen till 3-0. Brodin satte målet på pass av Romell. Dessvärre var det inledningen på Pixbos uppryckning, som varade resten av matchen. 3-1-reduceringen kom mindre än en minut senare då en boll tilläts rinna igenom hela Buråsförsvaret och en omarkerad Pixbospelare framför mål enkelt kunde sprätta upp den i krysset. Fyra minuter senare kom Pixbos andra mål och matchen blev plötsligt väldigt spännande.

Inför tredje perioden hade Burås provisoriska tränarstab diskuterat att gå ner på folk för att få upp tempot, men eftersom man ändå ledde med två mål så valde man att spela kvar med alla. Med tio minuter kvar att spela och bara ett måls övertag var det dock dags att göra nåt, och tre kedjor ändrades till två. Det är oklart om det blev nån större skillnad, men man lyckades ändå hålla bollen utanför det egna målet även om Pixbo tilläts äga alldeles för mycket boll och det till och med såg ut som om de hade powerplay bitvis. Skotten haglade emellanåt, men det var på den punkten det var tydligast att det var ett flicklag man mötte. Det var inte många som gick på mål, och de som gjorde det hanterades av Linda utan större svårigheter.

Med fem minuter kvar tog Pixbo timeout och återvände in med sex utespelare och ingen målvakt. Det slutade dock som det brukar. Malin Westerberg kom in igen efter att ha bänkat sig själv, och gjorde det hon är så bra på: Hålla boll och göra mål. 4-2 sattes i tom kasse och matchen var över.

Burås var blekt och tandlöst största delen av matchen, men visade ändå prov på rutin och stort tålamod när man förvaltade ledningen och inte stressade upp sig trots att utdelningen var låg och motståndarna låg på. Bra kämpat! Till matchens lirare i Burås utnämndes målvakt Ivarsson, som belönades med en välbehövlig duschkräm. Övriga Giants värda ett omnämnande:

Anna RB - Gjorde sin blott andra match för året men bidrog med välbehövlig rutin och fantasi i uppspelen.

Lill-Ida Lundgren - Snabb som attan, kämpade och slet både framåt och bakåt.

Sanna Romell - Kvällens Jätte som vann mängder med boll när hon fick återvända till forwardspositionen. Målskörden var orättvist låg i förhållande till antalet (oftast egenskapade) chanser, men det slutade i alla fall med två assist.